BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Darıca’daki kargo firmasında kimyasal madde sızıntısı hastanelik etti

Darıca ilçesinde kargo firmasına gelen paketten sızan kimyasal maddeden etkilenen 4 kişi, olay yerine kurulan çadırdaki ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. 

16 Kasım 2023 16:43
Darıca’daki kargo firmasında kimyasal madde sızıntısı hastanelik etti

Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

16.11.2023 günü saat 11:45 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine Darıca ilçemizde faaliyet yürüten bir Kargo firmasına  ait işyerinde zehirlenme ihbarı yapılması üzerine Valimiz Seddar Yavuz’un talimatlarıyla bölgeye Ambulans, İtfaiye, AFAD ve güvenlik birimleri yönlendirilerek çevre güvenliği dahil gerekli tadbirlerin alınması sağlanmıştır. 

İlk belirlemelere göre  taşınmak üzere bir firmadan teslim edildiği anlaşılan ve içinde kimyasal madde bulunan malzemenin nakliyesi sırasında sızıntı meydana gelmesinden kaynaklı geçici zehirlenme olayının yaşandığı tespit edilmiştir.

Olaydan etkilenen 14 firma çalışanının genel durumları iyi olmakla birlikte, 4’ünün hastanelerde takipleri devam etmektedir. Bahse konu madde ise 110 ekiplerine bağlı Kimyasal olaylara müdahale ekibince  olay yerinden güvenli bir şekilde alınarak gerekli incelemelere başlanılmıştır. Olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.