BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Koç Holding bataryadan vazgeçti, Başiskele’de elektrikli araç üretimine ağırlık verilecek

Koç Holding, ABD’li Ford Motor ve Güney Koreli LG Energy şirketleriyle birlikte gerçekleştirmeyi planladığı batarya hücre fabrikası yatırımından vazgeçti. Bilindiği gibi Ford Otosan’ın Kocaeli Başiskele’de elektrikli araç üretiminin yapılacağı fabrikası geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Koç Holding’in bu yatırımı destekleyeceğinin de altı çizildi. 

11 Kasım 2023 22:10
Koç Holding bataryadan vazgeçti, Başiskele’de elektrikli araç üretimine ağırlık verilecek

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Koç Topluluğu’nun katılımı ile Ford Motor Company (‘Ford’) ve LG Energy Solution, Ltd. (‘LGES’) tarafından Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan batarya hücre üretimi yatırımıyla ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde, mevcut elektrikli araç penetrasyonundaki gelişme dikkate alınarak batarya yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığı sonucuna ulaşılmış ve 21.02.2023 tarihli açıklamamıza konu Niyet Mektubu (MoU) feshedilmiştir.

Ford ve Koç Holding olarak Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikalarında elektrikli araç üretimine yönelik çalışmalarına desteğimiz devam edecek olup, elektrikli araç piyasa dinamiklerindeki gelişmelere göre gelecekte batarya hücre yatırımı değerlendirilebilecektir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.