BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Körfez Belediyesi o iddiayı yalanladı

Körfez Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Erkan Uygun’un arsa satışıyla ilgili iddiaları yalanlandı 

01 Kasım 2023 21:38
Körfez Belediyesi o iddiayı yalanladı

Körfez Belediyesi adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle: Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt’ün 4,5 yıllık eser ve hizmet sunumunu gerçekleştirdiği gün muhalefet meclis üyesi tarafından ortaya atılan ve gerçeği yansıtmayan karalama maksatlı haberlerle ilgili açıklama yapılması zaruri hale gelmiştir. 

Belediyemiz mülkiyetindeki parsel, yola cephe genişliğinin dar olması ve şekli nedeniyle yapılaşmaya uygun değildir.
 
TEK BAŞINA YAPILAŞMAYA MÜMKÜN BİR PARSEL DEĞİL

İmar mevzuatı gereği ve yapı yaklaşma mesafeleri koşullarının uygulanması sonrasında yapılaşma imkânı bulunmayan belediyemize ait parselin, komşusundaki parseller ile tevhit (birleştirmesi) zorunluluğu bulunmaktaydı. Bu nedenle belediyemiz parselleri ile komşusundaki parsellerin birleştirilme işlemi yapılmıştır.
 
ÖNALIM HAKKINI KULLANDI
           
Aynı parseldeki hissedarın ön alım hakkı olması nedeniyle belediye hissesini satın almıştır. Arsanın parsel çekmeleri ve şekli nedeniyle yapılaşmaya uygun olmaması nedeniyle müstakil olarak satılması mümkün değildir”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.