BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP’li başkanın afişi büyük tepki çekti

Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle AKP’li Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün, astırdığı afişlerde Atatürk’e yer vermemesi Cumhuriyet’i sen mi kurdun şeklinde sert tepkilere neden oldu. 

28 Ekim 2023 20:23
AKP’li başkanın afişi büyük tepki çekti

Şanlıurfa’da AKP’li Belediye Başkanı Xeynel Abidin Beyazgül’ün, kentin her yerine astırdığı ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun’ yazılı afişlerde sadece kendi fotoğrafının yer alması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının bulunmaması dikkat çekiciydi. Ayrıca Beyazgül’ün, soyadını büyük harflerle yazdırdığı da görüldü.

AKP’Lİ O İSİMDEN DE TEPKİ GELDİ

Afişler, kentte de tepki topladı. Beyazgül’ü eleştirenler arasında AKP’li bir isim de vardı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin eski AKP’li başkanvekili Bilal Tekaltı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı mesajın içeriği şöyle:

ATATÜRK’TEN KENDİNİ ÜSTÜN GÖRMÜŞ

Cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ü neden anmıyorsunuz diye imama tepki gösterenler bu reklam afişlerine diyecek sözleri var mı acaba? @zabeyazgul kendini M.K. Atatürk’ten bile üstün görüp, sadece kendi resmini asmış.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.