BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Türkiye’de işsizlik çığ gibi artmışken çalıştırmak için daha fazla göçmene ihtiyaç var dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan pes dedirten sözler: Türkiye’nin daha fazla göçmene ihtiyacı var: 

26 Ekim 2023 22:36
Türkiye’de işsizlik çığ gibi artmışken çalıştırmak için daha fazla göçmene ihtiyaç var dedi

12.Kalkınma Planının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde göçmen sorunuyla ilgili soruları yanıtlayan Cevdet Yılmaz şöyle konuştu:

Geçenlerde Ankara Sanayi Odası Başkanımız (Seyit Ardıç) bana geldi, ‘100 işçi arıyoruz, 70'ini buluyoruz, 30'unu bulamıyoruz. Kırsal alanda çoban bulamadığımız herkesin malumu…

Petrol Ürünleri İşveren Sendikası yöneticileri geldi, benzin istasyonlarında araçlara gaz dolduracak pompacı arıyorlar. '10 bin kişiyi yarın gönderin, işe başlatalım, bulamıyoruz' dediler.

Vatandaşlarımızın inşaat, imalat madencilik gibi daha zorlu ortamlarla ilgili çalışma arzusunun düştüğünü görüyoruz. Bu gerçeğe gözümüzü kapatamayız.

Türkiye'nin düzenli göçe ihtiyacı var. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyduğumuz nitelikleri iyi tespit ederek, ülkeleri daha bilinci seçerek, nereden ne kadar göç alacağımıza iyi karar vererek, planlayarak belli oranda düzenli göç yapmak durumundayız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.