BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te tarihi Halkevi binasının restorasyonu ne zaman bitecek?

İzmit’te uzun yıllar atıl kalan, bir ara yıkılması da gündeme gelen fakat tepkilerden sonra vazgeçilen tarihi Halkevi binasının yeniden hizmete sokulması yönünde başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Halkevi’ne gitti ve restorasyonun bitimiyle ilgili tarih de verdi. 

17 Ekim 2023 21:22
İzmit’te tarihi Halkevi binasının restorasyonu ne zaman bitecek?

Bilindiği gibi Kocaeli’nin sembolü olan İzmit Halkevi binasının restorasyon ihale süreci Vali Seddar Yavuz’un koordinesinde tamamlandıktan sonra aslına uygun biçimde restorasyon çalışmalarına başlandı. Halkevi binası tarihi olarak Ankara ve Adana’dan sonra 3. bina olma özelliği taşıyan merkez yapıldığından bu yana zaman içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlarca kullanıldı.

GENÇLİK MERKEZİ OLACAK

Şu anda restorasyon çalışmaları da hızla devam ediyor. Bu bağlamda restore sonrası gençlik merkezi olarak hizmet verecek olan tarihi binayı Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferit Çakır, YİKOB Müdür V. Emrah Çalış ve basın mensuplarıyla birlikte gezen Vali Seddar Yavuz, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alarak incelemelerde bulundu.

VALİ YAVUZ’DAN CUMHURİYET MESAJI

Vali Seddar Yavuz, tarihi binanın yeniden Kocaeli’ye, gençlerimize kazandırılmasının kendi dönemine nasip olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: ‘’Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 

BU HAYALİ GERÇEKLEŞTİRMEK BİZE NASİP OLDU

Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarını, geçmişte yapılmış binaları dahil olmak üzere her türlü değerini önemsiyor, onları korumaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bina da bunlardan bir tanesi. Burayı restore ederek ve güçlendirerek gençlerimize bir Gençlik Merkezi olarak armağan etmek istiyoruz. Uzun bir yoldan geldiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Birçok arkadaşımızın ve valilerimizin hayali olmakla birlikte bu hayali gerçekleştirmek bize nasip oldu.’’ 



GTÜ HOCALARI İLE SÜRECİ YÖNETTİK

İnşallah 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde burayı hizmete açarak gençlerimizin burada kültürel faaliyetler yapabileceği, konuları tartışabilecekleri, ülkemizin geleceğine katkı sunacakları bir Gençlik Merkezi haline dönüştürmüş olacağız. Gebze Teknik Üniversitemizin ilgili fakültesinin hocaları ile birlikte süreci yönettik. Baştan itibaren kıymetli hocam ve diğer hocalarımız bu binanın güçlendirilmesi ve restore edilmesi halinde depreme dayanıklı olup olamayacağına dair simülasyonlar yaptılar, bu simülasyonlardan sonra zaten biz restorasyon kararı aldık. 

BAZI KOLONLARIN ÇELİKLE GÜÇLENDİRİLMESİ

Nitekim binayı tüm sıvasından arındırdıktan sonra çatlakların var olduğunu gördük. Zemin döşemesinde ön göremediğimiz değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Özellikle üst katta binanın iç duvarlarında güçlendirmeler gerçekleştirdik,  zemin değişikliği yaptık ve nitekim biraz önce size de gösterdiğim gibi binanın ana taşıyıcıları olmamakla birlikte bazı kolonların da çelikle güçlendirilmesi yapılmasının uygun olacağını değerlendirdik.‘’

GÜZEL BİR SANATSAL ALAN KAZANDIRACAĞIZ

Bu binayı biz 2024 Mayıs ayı içerisinde teslim almayı planlıyoruz ve bitirdikten sonra da gençlerimizin böylesine güzel bir lokasyonda her türlü ses kayıt cihazlarıyla donanmış kareoke odasından, çeşitli tartışma programlarını, piyes, tiyatro gibi faaliyetlerinin gerçekleşebileceği güzel bir alan kazandırmış olacağız.’’ 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Güçlendirme ve restorasyon sürecinin başından beri desteklerini aldığımız başta Gebze Teknik Üniversitesi Rektörümüze, kıymetli hocalarımıza, YİKOB'da birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarıma ve işi yapan firmanın tüm çalışanlarına, teknik ekibimize, binanın hizmete kazandırması noktasında gayretlerini ve katkılarını esirgemeyen basın mensubu arkadaşlarıma ve emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.” 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.