BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İshakçılar’da pehlivanlar er meydanına çıkacak

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşi heyecanı 20 Ekim Cuma günü başlayacak ve 22 Ekim Pazar günü yağlı güreşlerle devam edecek 

17 Ekim 2023 19:40
İshakçılar’da pehlivanlar er meydanına çıkacak

Türkiye’nin ses getiren spor organizasyonları arasında yer alan Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 20’ncisi düzenleniyor. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan ve bu yıl çatısı kapatılan yeni tesislerinde güreş severleri ağırlayacak olan İshakçılar Er Meydanı’nda son hazırlıklar tamamlanırken, güreşler öncesi geri sayım başladı. 

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLMESİ BEKLENİYOR

Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, İzmit Taşköprülüler Derneği ve Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenleyeceği organizasyona güreş camiası, sporseverler ve bölge sakinlerinin yine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

KONSER ETKİNLİKTEN ÇIKARILDI

İshakçılar Er Meydanı’nda gerçekleşecek etkinlikler 20 Ekim Cuma günü saat 13.30’da Mehteran Korteji ve Mevlid-i Şerif okumasıyla başlayacak. Aynı günün akşamı 18.00 – 22.00 saatleri arasında ise bu kez Çocuk Şenliği düzenlenecek. Organizasyonun ikinci günü yapılması planlanan konser etkinliği ise Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılardan dolayı Derince Belediyesi tarafından iptal edildi. 

350 PEHLİVANIN MÜCADELESİ

İshakçılar Er Meydanı’nda gerçekleşecek programların son gününde ise güreş heyecanı yaşanacak. 22 Ekim Pazar günü saat 10.30 itibari ile başlayacak organizasyon farklı boylarda 350 güreşçinin mücadelesine sahne olacak.

ÜCRETSİZ SERVİS KALDIRILACAK

İshakçılar Er Meydanı’nda düzenlenecek ve büyük heyecana sahne olacak 20. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni yerinde takip etmek isteyen vatandaşlar için belirli güzergahlardan ücretsiz servisler kaldırılacak. 20 Ekim Cuma günü saat 13:30’da Mehteran Korteji ve Mevlid-i Şerif ile başlayacak açılış programına katılmak isteyenler için saat 11.15’te 60 Evler Merkez Camii, Derince Kent Meydanı, Yenikent Muhtarlığı ve Çınarlı Köy Meydanı’ndan otobüs kaldırılacak. 22 Ekim Pazar günü saat 10.30’da başlayacak olan yağlı pehlivan güreşler için yine 60 Evler Merkez Camii, Derince Kent Meydanı, Yenikent Muhtarlığı ve Çınarlı Köy Meydanı’ndan aynı gün saat 09.30’da otobüs kaldırılacak. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.