Abdurrahman Dilipak’ın Yeni Akit Gazetesi’nde 27 Temmuz 2020’de yayımlanan “AKP’nin papatyaları” başlıklı köşe yazısı ile ilgili AKP Genel Başkanlığı ile KADEM’in de aralarında olduğu yöneticilerin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı.
Dilipak’ın sözlerinin onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte olduğu kaydedilen iddianamede, Dilipak’ın “zincirleme şekilde kişilerin siyasi, sosyal, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, yaymaya çalışmasından dolayı alenen hakaret” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.
İstanbul Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada dava karar bağlandı. Hakaret suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle Dilipak’ın 42 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi
.Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, AKP Genel Başkanlığı ile KADEM’in de aralarında olduğu yöneticilerin, Yeni Akit gazetesinde
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı




