BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vatandaşlar Pakmaya’nın yaydığı kötü kokudan rahatsız

Mecliste Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu üyesi olan YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, çevre sakinlerini canından bezdiren Pakmaya’ya giderek incelemelerde bulundu. Pakmaya’nın çevreye yaydığı kokunun İzmit ve Kartepe halkını rahatsız etiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Bu koku alerjik hastalıklara ve kansere yol açabilir.” ifadelerini kullandı 

04 Ekim 2023 16:26
Vatandaşlar Pakmaya’nın yaydığı kötü kokudan rahatsız

Mülki amirlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor.

Meclisin Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu üyesi olarak, Kocaeli’nin sağlığını tehdit eden sorunları incelediğini belirten Gergerlioğlu,  Kocaeli bir sanayi kenti ancak sanayi kenti olduğu için mülki amirlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Çevre kirliliğine, ses, ışık, koku her türlü kirliliğe karşı önlemlerini alması lazım ancak böyle olmuyor!” şeklinde konuştu.

“Bu koku yüzünden Yahya Kaptan Mahallesi’nden taşınmak zorunda kaldım”

Kocaeli’de uzun süredir koku sıkıntısı yaşandığını söyleyen Gergerlioğlu, “Şehrin doğu istikametinde yoğun bir şekilde yaşanıyor. İzmit’in doğu istikametine doğru geldiğiniz zaman Pakmaya’yı görüyorsunuz. Pakmayada maya imalatı var ve dayanılmaz kötü bir koku saçıyor. Bu koku gece saatlerinde daha da artıyor, gece 23.00’dan sonra daha da çok salıyorlar kokuyu ve çevre mahalleler bundan çok etkileniyor. Geçtiğimiz günlerde yukarıdaki semtlere gitmiştik, Alikahya’da İzaydaş çöp fabrikasının kokusu üzerine araştırmalar yapmıştık, bugün de İzmit’te Pakmaya önündeyiz ve bu gittikçe artan koku sorununu gündem ediyoruz. Çevrede oturan herkes şikayetçi bu kokudan. Bakın genel olarak gece saatlerinde salıyorlar ama biz bugün gündüz geldik ve şu anda da çok kötü bir şekilde burada bir koku var. Ben şahsen öncesinde İzmit’e geldiğimde, Yahya Kaptan Mahallesi’nde oturuyordum, buraya çok yakın bir mahalle, sırf bu koku yüzünden buradan Yahya Kaptan Mahallesi’nden taşınmak zorunda kaldım. Bu denli sağlığı tehdit eden, insanları rahatsız eden bir koku salıyorlar. Bunun için ne yapılıyor? Kocaeli Valiliği bir şey yapıyor mu pek sanmıyoruz çünkü bu koku sürekli var.” ifadelerini kullandı.

Halkın sağlığı bozuluyor

Herhangi bir cezai müeyyide var mı diye soran Gergerlioğlu,  “Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konuyu takip ediyor mu? Bu konu bir hekim vekil olarak teşhisime göre insan sağlığına son derece zararlı ve alerjik hastalıklar, bronşit ve kanser hastalıklarına yol açabilecek oldukça tehlikeli ve kötü bir kokuya muhatap oluyor çevrede bulunan insanlar. Havanın kirlenmesi, suyun kirlenmesi, toprağın kirlenmesi ile ortaya bir Pakmaya kirliliği çıkıyor, fabrika burada para kazanıyor ve halkın da sağlığı bozuluyor. Ben Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili olarak TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu üyesi olarak bu duruma itiraz ediyorum, kabul etmiyoruz ve kimse de bizi kabullendiremez.” dedi.

Kim göz yumuyor merak ediyoruz

Yıllardır bu kokunun sürdüğünü ve giderilmediğini söyleyen Gergerlioğlu, “Göstermelik birtakım işlemler yapıyor Kocaeli Valiliği ondan sonra koku devam ediyor. Ne dolaplar dönüyor merak ediyoruz. Kim göz yumuyor merak ediyoruz. Sayın Seddar Yavuz ne iş yaparsın sen defalarca soruyorum. Gerektiği zaman, saçma sapan işler yapmayı çok iyi biliyorlar, en ufak bir basın açıklamasını engellemek basın açıklamalarına yasaklamalar getirmek gibi işleri çok iyi biliyorlar ama halkın sağlığını tehdit eden bu Pakmaya’nın saldığı kokuyu önlemeyi bilmiyorlar maşallah diyoruz. Biz bir an evvel halkın sağlığını tehdit eden ve oldukça zarar veren bu fabrikadaki kokunun giderilmesi gerektiğini söylüyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.