BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çürüyen Fırat Yılmaz Çakıroğlu üst geçidi tehlike saçıyor

Kocaeli’nin sorunlarını yerinde incelemeye devam eden YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince 44 Evler durağındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu üst geçidinin derhal onarılması gerektiğini söyledi. Üst geçidin her tarafının çürüdüğünü ve deliklerin oluştuğunu belirten Gergerlioğlu, “Burada oluşabilecek kazaların önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandı. 

01 Ekim 2023 18:11
Çürüyen Fırat Yılmaz Çakıroğlu üst geçidi tehlike saçıyor

HER TARAFI ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA

Derince'de ki Fırat Yılmaz Çakıroğlu üst geçidinin çok eskidiği için tehlike arz ettiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Bu üst geçit iyi bir durumda değil. Üst geçidin merdivenleri çürümüş insanlar bu merdivenlerden geçerken çok önemli kazalara uğrayabilir. Her tarafı çürümüş durumda. Küçük bir çocuğun ayağı girebilir sakatlanabilir, daha vahim kazalar yaşanabilir. Ayağınız arada sıkışabilir, üst geçit çökebilir her taraf delik deşik olmuş paslanmış çürümüş. Bu bir üst geçit ve üst geçide çıktığınız anda tehlikeler başlıyor. Merdivenler delik deşik. Üst geçidin hali bu, pat diye çökebilir. Her yerinde çatlamalarda olmuş.” dedi.

VATANDAŞ BURADA KAZA GEÇİRDİKTEN SONRA MI AKLINIZ BAŞINIZA GELECEK

Köprünün uzun süredir gündemde olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Hiç kimse bu konuda bir adım atmıyor. Kocaeli Valisi, Derince Kaymakamı’na sesleniyorum; neredesiniz? Vatandaş burada kaza geçirdikten sonra mı aklınız başınıza gelecek bunu soruyorum! Bir an evvel Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Derince Belediyesi’nin, Derince Kaymakamlığı’nın bu sorunu çözmesi lazım. Üst geçidin bu halini biz görüyoruz, vatandaşlar görüyor bir tek yetkililer görmüyor. Vatandaş burada kazaya uğradığında vah vah diyecekler geçmiş olsun diyecekler ama biz onlara geçmiş olsun diyoruz. Bu kadar basiretsizliğe geçmiş olsun diyoruz. Şu hale bakın delik deşik bir köprü yani her tarafı çürümüş pas akıyor çürük her tarafı, çok ciddi bir kaza olabilir. 5-6 metreden düşebilirsiniz. Allah korusun pat diye düştüğünüz zaman düşünün neye uğradığınızı. Buraya da üst geçit diyorlar köprü diyorlar. Hal bu arkadaşlar memleketin hali bu” ifadelerini kullandı.



KİMSESİZLİK, SAHİPSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Üst geçidin önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Yan yol ve ana yol üzerindeki üst geçitten bahsediyoruz. Her gün binlerce araç geçiyor, oldukça yoğun bir trafik var bu köprüde bir çökme olursa arabaların üstüne çökerse büyük araçlar geçiyor insanlar bu köprüden pat diye düşerse ne olacak? Kim bunun hesabını verecek? Gerçekten olacak işler değil ama Türkiye burası! Karşılıklı iki yan yol ve geliş gidiş iki ana yol üzerinde bir üst geçitten bahsediyoruz. Maalesef hal bu işte gördüğünüz gibi bir kimsesizlik, sahipsizlik almış başını gidiyor.” şeklinde konuştu.

DERHAL ONARILMALI

Bir an evvel bu üst geçitteki tehlikenin giderilmesi gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Onarım çalışmalarının hemen yapılması gerekiyor. Üst geçidin üstü kapatılarak yağmurdan korunabilir. Böylelikle demirlerin çürümesi engellenir. Kocaeli Milletvekili olarak halkımızın uğrayabileceği kazaları şimdiden vurguluyoruz yetkililere de bir pazar gününden günaydın diyorum. Siz daha uyumaya devam edin biz burada gereken tespitleri yapıyoruz halkımız için çalışıyoruz ve siz de çalışın diyoruz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.