BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Pişmaniye Festivali ile bu kent gücünü gösterdi

Başkan Hürriyet yenileme çalışmaları tamamlanan Çocuk Parkı Aile Çay Bahçesinde 12. Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivaline katkı sunan paydaşları ağırlayarak emeklerinden ötürü teşekkürlerini sundu  

11 Eylul 2023 07:10
Pişmaniye Festivali ile bu kent gücünü gösterdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yenileme çalışmaları tamamlanan ve tam kapasiteyle hizmete başlayan Cumhuriyet Çocuk Parkı Aile Çay Bahçesinde Pişmaniye, Dans ve Müzik Festivaline katkı sunan paydaşları ağırladı. Programa Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı ve İzmit Veliahmet Mahallesi Muhtarı Kadir Kızıl, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur, Çukurbağ Mahalle Muhtarı Yaşar Tüzer ve çok sayıda davetli katıldı. 

“FESTİVAL SADECE BİR KUTLAMA DEĞİLDİ”

Programda konuşan Başkan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Gerçekleştirdiğimiz 12. Pişmaniye, Dans ve Müzik Festivali sadece bir kutlama değildi. Kentin birliği, hoşgörüsü ve kültürel zenginliğinin de bir simgesi aslında. Festival kapsamında dışarıya açılmak, daha fazla insanın ilgisini çekmek, sadece bu kentte üretilen ve İzmit’e özgü olan pişmaniyeyi tanıtmak gerekiyordu. 

“MÜTHİŞ BİR ÇABAYI İÇERİYOR”

Bu festivali kentin dinamikleriyle, yöre dernekleriyle, esnaflarımızla beraber yapmak istedik. Kentin özgeçmişi, kültürü önemli ama bu kent göç alan bir kent. Türkiye’nin dört bir yanından göçüp gelen vatandaşımız artık İzmitli. Bu festival doğduğumuz yerden ziyade doyduğumuz yerin de daha fazla önemsenmesiyle ilgili müthiş bir çabayı içeriyor. 

“FESTİVALE RENK KATTILAR”

Festivalin hazırlık aşamasında 4-5 tane toplantı yaptık. O toplantılara Pişmaniye üreticilerimiz, esnafımız, STK’lar katıldı. Ortak akılla beraber kenti kucaklayalım düşüncesiyle yapılan bir organizasyondu bu festival. Kendi dokunuşlarınızı bu festivale kattınız ve bu değerli konuklar festivale renk kattı. İlkini yaptığımız Altın Pişmaniye ödüllerimiz çok önemli. İzmit Unutmaz cümlesinde kentin vefası ve birlikteliği var. Her alanda başarılı olmuş bu kentin insanlarına vefa gösterme amacıyla Altın Pişmaniye Ödüllerimizi verdik. 

“BU TARİHE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Kentlilik bilincini besleyen bir anlayışla bu ödüllerimizi sunmaya çalıştık. Çok sayıda sanatçımız, spor adamımız, sanayicimiz bizi kırmadı. Bu emeklerin yansımasıyla festivalimizi geçirmiş olduk. İzmit hoşgörüsüyle öne çıkan bir şehir. İstanbul’dan önce Roma İmparatorluğuna 46 yıl başkentlik yapmış 3000 yıllık tarihi olan kayıp şehir Nikomedia’nın bulunduğu yer burası. Bu tarihe sahip çıkmamız lazım. Dünya üzerinde böylesi değerli eserler, alanlar, hikayeler çok yok. Biz Nikomedia tarihine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Daha yolumuz uzun. Nikomedia tarihine sahip çıkıldıkça kentin turizm potansiyeli artacaktır. Turizm demek kentin kazanması demektir. Turizm demek kültürel ve tarihi dönüşüm demek. 

“TURSAB KATKISINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Çalışmalar istikrarlı bir şekilde İnşallah son bulur da bu kent sanayinin gri gölgesinden kurtulur. İstanbul’un yanı başındaki büyülü dünyadır İzmit. İnşallah bu değere sahip çıkılır. Bizi hem festivalde hem de burada yalnız bırakmayan TÜRSAB’a da teşekkür ediyorum. TÜRSAB’ın katkısını çok önemsiyorum. Uzun zamandır iş birliği yapmaya çalışıyorduk. TÜRSAB’ın varlığı bizim için kıymetli, kent için kıymetli. Bundan sonra Nikomedia çalışmalarına katkı sunacaklarını biliyorum. 

“BU KENT GÜCÜNÜ GÖSTERDİ”

Festival için dünya kentlerinden birçok grup geldi. Çok da memnun kaldılar. Romanya’nın Devlet Televizyonunda 1 saat boyunca bizim festivalimiz yayınlandı. Gürcistan ve başka ülkelerden festivalimize yer verildi. Bu kent ne kadar güçlü olduğunu göstermiş oldu. Sizler sayesinde 12. Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivalimiz şehrimizin birliği ve beraberliği için çok kıymetli oldu. 

“ÜRETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çok emek veren pişmaniye üreticilerimiz festivalimizin baş mimarıydı. Tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Onların bu gastro ürününü yaşatmak için verdiği çabalar takdire şayan. Bizim ufak bir katkımı olduysa ne mutlu bize. Bütün yöre derneklerimize de teşekkür ediyorum. Onlarda çok önemli katkılar sundular. Kocaeli Üniversitene de teşekkürlerimi iletiyorum. Değerli hocalarımız bize görüşleriyle hem de festivale katılarak değer kattılar. 

“KENT HEP GÜLÜMSESİN İSTİYORUZ”

Kent esnafımıza da teşekkür ediyorum. Kentin gazozundan, hamburgerine, dönerinden, kolonyasına kadar birçok markamız yanımızdaydı. Kentin ne kadar marka değeri olduğunu anlatmaya çalıştılar. Gücümüze güç kattılar. Esnaf Odaları Birliğimiz ve birliğe bağlı odalarımızdan başta Pastacılar Odası olmak üzere hepsi bize kıymet kattılar. Sponsorlarımız 41 AVM ile Atakent Cihan Hastanesi olmak üzere Aşçılar Federasyonumuz, bal üreticilerimize, KOİDER’e, Kastamonulular Derneğimize, BAYŞAD’a, Atatürkçü Düşünce Derneğimize, Balkan Derneklerimize ve değerli muhtarlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Hepsi gerçekten bize çok ciddi katkı sağladılar. Bu kent dayanışmamız umarım hep böyle devam etsin. Kent hep gülümsesin istiyoruz. 

“CUMHURİYET PARKI TARİHİ NOKTALARDAN BİRİ”

Bulunduğumuz bu alan kentin tarihi ve kültürel noktalarından bir tanesi. Çok uzun yıllardır İzmit Belediyesi uhdesindeydi ama özel işletmeler tarafından işletiliyordu. Özel işletmelerde de ne yazık ki kötü işletme tarzlarıyla bir süre sonra hak ettiği değeri kaybetmişti. Biz göreve geldikten sonra birçok tesisimizi ihalesi biter bitmez kendimiz işletmeye başladık. Kamu hizmeti anlayışıyla Gülümse Kafe adını koyduğumuz kafeleri hizmete sunduk. İlk şubesini Yahya Kaptan’da açtığımız ve kısa sürede marka haline gelen Gülümse Kafeler yaygınlaştı. 

“BİRDEN BİRE ELİMİZDEN ALMAYA KALKTILAR”

Burası kentin hafızası. Birçok İzmitlinin anısı var burada. Buluşma noktası burası.  Burayı diğer kafe alanlarımızda olduğu gibi kendimiz işletmek amacıyla kolları sıvamıştık ama bazı sıkıntılar yaşadık. Uzun yıllardır İzmit Belediyesinin kullandığı bir yeri birden bire elimizden almaya kalktılar. ‘Özel işletmelerin orasını işletmesini istiyoruz’ diyenlere ‘Hayır, biz kamu eliyle işletilmesini istiyoruz’ dedik. Uygun ve kaliteli hizmeti halkımız hak ediyor.  O noktada bir direnç gösterdik. Yasalar da bizim lehimizeydi. Alınmış meclis kararları vardı. 

“OYUNLARLA KARŞILAŞTIK”

Biz alt belediyeyiz, mecliste çoğunluğumuz olmaması birçok sıkıntıyı beraberinde getirdi. Haklı olduğumuz yerde mücadeleden asla vazgeçmedik bugüne kadar. Sonuçta rant için değil halk için mücadele ediyoruz. Sonradan Koruma Kurulunu devreye soktular. Sonradan öğrendik ki karşıdaki Gazi Lisesine kadar koruma bandını genişletmişler. Böyle bir uyanıklık yapmışlar. Bizi burada durdurmak adına böyle bir oyunla karşılaştık. 

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Orada da yılmadık. Bizde bu sefer esaslı tadilat yerine basit tadilata dönmek zorunda kaldık. Halkımız bir an önce buranın yapılmasını istiyor. Sonunda meclis kararı çıkarttık ve kapalı alanı baştan sona yeniledik. Bahçe kısmına dokunamadık. Aslında buraları muhteşem bir alan olacaktı ama olmadı. Şimdi mülkiyet bizim. Tekrardan bahçe alanının düzenlenmesiyle alakalı Koruma Kuruluna yeni projeyi sunacağız. Mücadelemize devam edeceğiz. 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Şu haliyle bile halkımızın temiz, uygun ve kaliteli alması anlamında artık yeni bir Gülümse Kafe formatında burası hayata geçmiş oldu. Hayırlı uğurlu olsun, halkımız gönül rahatlığıyla kullanabilir. Bugünden itibaren halkımız burayı rahatlıkla kullanabilir. Çocuk Parkı Aile Çay Bahçesi hayırlı ve uğurlu olsun. 

“BÜYÜK MÜCADELELER VERİLDİ”

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol da etkinlikte yaptığı konuşmada, “Uzun mücadeleler sonucunda, büyük sıkıntılar yaşayan İzmit Belediyesi başkanımızın azmi, hırsı ve dirayetli davranışları sonucunda bugün Cumhuriyet Parkı Çay Bahçesi bu duruma geldi. Burası da tüm Gülümse Kafeler gibi bundan sonra Cumhuriyet Çocuk Parkı Aile Çay Bahçesi olarak İzmitlilere hizmet vermeye devam edecek. Programa katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.