BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

SGK duyurdu: Yapılandırmada son ödeme 31 Ağustos

Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü’den  7440 sayılı yapılandırmada son ödeme tarihi 31 Ağustos uyarısı geldi. 

24 Ağustos 2023 20:09
SGK duyurdu: Yapılandırmada son ödeme 31 Ağustos

Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü’nün yazılı açıklamasının içeriği şöyle:

7440 sayılı Kanun Kapsamında SGK prim borçlarını yapılandırmak üzere başvuruda bulunan işverenlerimiz ve sigortalılarımız;

Peşin ödeme seçeneğini tercih etmek suretiyle yapılandırdıkları borçlarının tamamının ilk taksit ödeme süresinde ödeyememeleri / eksik ödemeleri halinde veya taksitli ödeme seçeneğini tercih etmeleri ve ilk taksit süresi içerisinde ödenmesi gereken tutarların süresinde ödenmemesi / eksik ödenmesi halinde,

Yapılandırdıkları tutarın tamamını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda yapılandırmadan faydalanmış sayılacaklardır.

Ayrıca 2022 Aralık ve öncesi aylara ilişkin Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan sigortalılarımızın prim borçlarını, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemesi durumunda gecikme cezası ve gecikme zammı da silinecektir.
    
Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan tüm işverenlerimizin ve sigortalılarımızın yapılandırma ile sağlanan bu avantajlardan faydalanmasını temenni ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.