BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sevcan Alyılmaz’dan Ben Dağ Menekşesiyim isimli şiir kitabı

Körfez’de ikamet eden Sevcan Alyılmaz, ‘Ben Dağ Menekşesiyim’ isimli şiir kitabını yayınladı. 

23 Ağustos 2023 12:46
Sevcan Alyılmaz’dan Ben Dağ Menekşesiyim isimli şiir kitabı

Küçük yaştan itibaren yazdığı şiirlerden oluşan şiir kitabı, kısa süre içinde ikinci baskıyı yaptı.  Aydili Derneği tarafından yayınlanan Şiir kitabında, hasretlik, sevgi, anne sevgisi, aşk, güzellik gibi konuları içeren şiirler yer alıyor.  1973 yılı Kars doğumlu olan Şair Sevcan Alyılmaz, İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden emekli oldu. Çocukluk yaşlarından beri şiir yazan Şair Sevcan Alyılmaz, “2010 yılında babamı kaybettim. Doktorlar; gazete okumamı bile yasakladılar. Ama ben yazmaktan vaz geçmedim, azmettim, şiir yazdım ve kitap çıkakdım. Bu şiirde kitabında yer alan şiirlerim, hayatımın kendisidir. Yaşanmışlıklarımdır. Duygularımdır. Bu kitabın hazırlanmasında bana destek veren Aydili  Sanat Derneği Başkanı Sayın Ömer Şengül’e ve kapak tasarımını hazırlayan Tuğçe Ballı’ya teşekkür ederim çok teşekkür ederim.” dedi.

SEVCAN ALYILMAZ KİMDİR?
 

Şair, 1973 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu şehirde bulunan Kars İstiklal İlkokulu’nda okudu. 1989 yılında Giresun Atatürk Ortaokulu’nda mezun oldu. Lise eğitimini ise Körfez TÜPRAŞ 50. Yıl Lisesi’nde tamamladı. Lise eğitiminden sonra Kocaeli Gazetecilik ve Yayın A.Ş’de çalışmaya başladı. Daha sonra İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışmaya başladı ve 2011 yılında buradan emekli oldu. Şiir yazmaya çocukluk yıllarında başlayan şair, birçok yarışmada ödül aldı. Şiirlerinde genellikle, sevgi, hasret, vuslat gibi konulara yer veren Şair, serbest türde şiirler yazmaktadır.  Körfez Fatih Mahallesi’nde ikamet etmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.