BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Söğüt: Yeni konutlarda bir yıl içinde hayat başlayacak

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüm kapsamında Barbaros Mahallesi sakinlerinin taşınacağı rezerv alandaki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Söğüt, “1 yıl içinde vatandaşlarımıza evlerin teslimatı yapılacak” dedi 

22 Ağustos 2023 06:49
Başkan Söğüt: Yeni konutlarda bir yıl içinde hayat başlayacak

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüm kapsamında Barbaros Mahallesi sakinlerinin taşınacağı rezerv alandaki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Derince Yenikent Mahallesi’nin üst kesiminde hayata geçirilecek; 24 bloktan ve toplam 534 konuttan oluşacak alanda inceleme yapan Başkan Söğüt, inşaat çalışmasını yürüten firma yetkililerinden de bilgi aldı.

21 BLOK TAMAMLANDI

24 bloğun 21’inin kaba inşaatının tamamlandığını belirten Başkan Şener Söğüt, “Samsun Mahallesi olarak da bilinen Barbaros Mahallemizin bir kısmında kentsel dönüşümün startını vermiştik. Vatandaşlarımızın taşınacağı konutlarının kaba inşaatları bitiyor. 24 bloktan oluşuyor. 21 bloğu tamamlandı. Son 3 blok da temel ve başlanma aşamasında.

HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR

İnşaat çalışmaları bu yılın Ocak ayında başlamıştı. Kaba inşaatları tamamlandı. Buradaki hedef önümüzdeki yıl bu aylarda vatandaşlarımızın konutlarına yerleşmesi. Konutlar dışında 40 dükkân ve 1 cami inşaatının da aynı dönemde tamamlanması hedefleniyor. Şu an hummalı bir çalışma var. Hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

TAHİR BAŞKANIMIZIN EMEĞİ BÜYÜK

“İlçemizde kentsel dönüşüm anlamında bu proje ilk” diyen Başkan Söğüt, “Bu projenin bu aşamaya gelmesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın emekleri var. Kendisine ilçem adına ve bölgedeki insanlar adına teşekkür ediyorum. Başkanımızla birlikte Bakanlık ve TOKİ’ye yetkililerine de teşekkür ediyorum.

ÖNEMLİ BİR PROJE

Önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Yılların çözümünde destek oldular. Bu projeyi inşallah tamamlayarak yıllardır çözüm bekleyen vatandaşlarımızı da rahatlatmış olacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Şener Söğüt daha sonra firma yetkilileri ile birlikte inşaat alanı gezdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.