BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesinden Ersin Alpaslan’a vefa!

İzmit Belediyesinin, İzmit unutmaz vizyonu ile geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan AKP’li meclis üyesi Ersin Alpaslan’ın Yenişehir Mahallesi'nde ismini yaşatacağı parkın açılışı yapıldı 

21 Ağustos 2023 21:41
İzmit Belediyesinden Ersin Alpaslan’a vefa!

Kente iz bırakan değerleri yaşatan İzmit Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kendi öz kaynakları ile Yenişehir Mahallesi’ne kazandırdığı parka geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan AKP’li meclis üyesi Ersin Alpaslan’ın adını verdi. Aynı zamanda bir sosyal yaşam alanı olan parkın açılışına merhum Ersin Alpaslan’ın ailesi, yakınları, meclis üyeleri, dernek başkanları ve mahalle sakinleri katılım sağladı. Programda Müezzin Kadir Akça’nın yaptığı duanın ardından Başkan Hürriyet ve merhumun ailesi açılış kurdelesini birlikte kesti. 

“ERSİN AĞABEYİMİZİN ANISINI YAŞATMAK İSTEDİK”

İzmit unutmaz diyerek bir kez daha vefasını gösteren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan
Hürriyet, “Bugün burada, siyasetin ötesinde, bir şehir için el birliğiyle yapılan bir hizmetin açılışı için bir araya geldik. Hepinizin bildiği gibi Ersin ağabeyimizi geçtiğimiz sene kaybetmiştik. Bu vesileyle buradan bir kez daha Ersin ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim mekanını cennet etsin. Allah iyiliklerini karşısına çıkarsın. Ailesi, yakınlarına, İzmit Belediyesine ve tüm kentimize baş sağlığı dilemek istiyorum. İki dönem İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan ve aramızdan ayrıldığında derin bir üzüntü bırakan Ersin Alpaslan'ı anmak ve adını yaşatmak en çok İzmit Belediyesine yakışır.  

“KIYMETLİ BİR AĞABEYİMİZDİ”

İzmit Belediyesi olarak birlikte görev yaptığımız meclis üyemizin adını, hatırasını, anılarını İzmit’in vefasını göstererek yaşatmak istedik. Aynı zamanda meclis kâtip üyesiydi. Her meclis toplantısında yanımdaydı. Şahsi olarak da güzellikler içerisinde konuşabildiğimiz, nezaket içerisinde iletişim kurabildiğimiz kıymetli bir ağabeyimizdi. Vefat haberini aldığımda çok üzülmüştüm. Takdir-i ilahi. Bize de dua etmek düşüyor. 

“ORTAK DEĞERLERİMİZ HER TÜRLÜ AYRILIĞI AŞAR”

Düşünce ve görüş farklılıklarıyla aslında çok zenginiz. Ortak değerlerimiz ve hedeflerimiz vardır ki, onlar her türlü ayrılığı aşar. Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, onları gelecek kuşaklara taşımak ve bu değerleri yaşatmak hepimizin görevi. Biz de bu anlamda "İzmit Unutmaz" diyerek Ersin Alpaslan ağabeyimizin adını çocukların cıvıltılarıyla yankılanan güzel bir parkta yaşatalım istedik. 

“DAYANIŞMAYI SİMGELEYECEK”

Çocuklar merak eder, adı verilen kişinin kente kattıklarını araştırır öğrenirler. Kentin unutmaması için bu önemli. Siyaset gözetmeden, herkesin katkısını ve hizmetini anlamak ve bu hizmetleri geleceğe taşımak, bizim şehrimize olan borcumuz. İnanıyorum ki bu park, İzmit'e olan sevgiyi, dayanışmayı ve şehrimize duyduğumuz sorumluluğun ne kadar siyaset üstü olduğunu da layıkıyla simgeleyecektir. 

“SOSYAL YAŞAM ALANI”

Bu parklarımız ayrıca birer yaşam alanı. Sadece çocuk oyun gruplarından ibaret değil. Aileleriyle birlikte güzel zaman geçirecekleri ve en azından Ersin ağabeyimiz için dua okuyacakları güzel bir yaşam alanı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün kendi öz gücüyle, çalışan arkadaşlarımızın ciddi emeğiyle, dışarı ihale etmeksizin yapımını tamamladığımız bir park. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma alın teri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza, mahallemize, kentimize hayırlı olsun. Ersin ağabeyimizin adı, anısı her daim yaşasın. Sonsuz olsun, ölümsüz olsun. 

MERHUMUN BABASINDAN TEŞEKKÜR

Merhum Ersin Alpaslan’ın babası Hacı Şevki Alpaslan, “Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, bizleri yalnız bırakmadı. Böylesine değerli bir yeri kente kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

PARKIN ÖZELLİKLERİ

Yenişehir Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi ile Güneyli Sokak arasında toplam 1095 metrekarelik alanda yer alan Ersin Alpaslan Parkı’nda 148 m yürüyüş yolu, 172 m2 çocuk oyun alanı, 165 m2 çiçeklik alan, 300 m2 yeşil alan, piknik masaları ve pergolalı oturma alanları bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.