BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Japon Başkonsolos Hereke Halısı dokudu

Körfez’in tarihi güzelliklerini incelemek için Hereke’ye gelen Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, sarayları ve köşkleri süsleyen tarihi Hereke Halısı’na hayran kaldı. Tezgah başına da geçen başkonsolos, ilk ilmiği de attı 

18 Ağustos 2023 20:25
Japon Başkonsolos Hereke Halısı dokudu

Körfez’in tarihi güzelliklerini incelemek için Hereke’ye gelen Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, sarayları ve köşkleri süsleyen tarihi Hereke Halısı’na hayran kaldı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile birlikte Hereke Kalesi’nin ardından Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası’nı ziyaret eden Kasahara Kenichi, yetkililerden bilgi aldı.

TEZGAHA OTURDU, İLMİK ATTI

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası Müdürü Avşar Yılmaz, Japon Başkonsolos Kenichi’ye yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Çalışanlarla sohbet eden, bol bol da fotoğraf çeken Başkonsolos, hayranlığını da gizleyemedi. Hem kumaş hem de halı bölümünü gezen Başkonsolos Kenichi, bir halının da ilk ilmiğini attı.

İŞLEMELERE HAYRAN KALDI

Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi daha sonra ‘Çivisiz Köşk’ olarak da bilinen Kaiser II. Wilhelm Köşkü’nü gezdi. Sultan II. Abdülhamit’in emriyle Alman İmparatoru Kaiser II. Wilhelm’in İzmit’i ziyaret etmesinden önce inşa edilen köşkü gezen Kenichi, özellikle köşk içerisindeki işlemelere hayran kaldı. Son olarak da ilçedeki Han Halı firmasını ziyaret etti, yapılan halıları yerinde inceledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.