BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kefken’de Halise Alkan’ın misafirleri 

Kefeken’de Sahhaf Raif Yelkenci’nin torunu Halise Alkan’ın misafirleri.. 

16 Ağustos 2023 09:33
Kefken’de Halise Alkan’ın misafirleri 

Sakarya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Bölüm Başkanlığı Öğretim Görevlisi Adem Arı, Akça Koca  Kültür Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği Başkanı Rüştü Uygur ve Bizkandırayız  Kültür Platformu Başkanı Aygün Aynagöz Kefken’de Sahhaf Raif Yelkenci’nin torunu Halise Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette; Halise Alkan’ın komşuları eğitimci Serpil Kurt ve Mebrure Kocooğlu’da hazır bulundu. Adem Arı;” 1894'te Kandıra'da dünyaya gelen Sahhaf Râif Efendi sahhaflar çarşısının pirlerinden biriydi. Kendi anlatımıyla babası Hasan Efendi'den aldığı bu 'mesleği' en kusursuz biçimde ifa etmeye çalışmış ve nice zatın gönlünde unutulmaz bir yer edinmişti. Mesleğinin ilk yıllarında (1920'nin başları) çalışmalarıyla üzerine bir ömür vereceği büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre'yi tanımasıyla birlikte ona olan ruhî bağlılığı iyice artmış, Yunus divânlarını edinmek için keşif seferlerini artırmıştı. O dedenin torunu ile biraraya gelmek büyük mutluluk.”

Kefken’deki yazlığında Dedesi ile ilgili  bilgiler veren Halise Alkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek İkramlarda bulundu. Toplantı neşe içinde tamamlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.