BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkan Aygün’ün konuğu oldu

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Yelken Kafe'de düzenlenen programda Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği ailesi ile bir araya geldi 

14 Ağustos 2023 19:03
Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkan Aygün’ün konuğu oldu

GLUTENSİZ MUTFAK UYGULAMASI

Çölyak hastaları için ilçede önemli uygulamaları hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Zeki, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği ailesi ile bir araya gelmeye özen gösteriyor. Bu kapsamda Başkan Aygün son olarak Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar ve dernek üyeleri ile Yelken Kafe Restaurant’ta düzenlenen programda bir araya geldi. Konuklarına katılımları için teşekkür eden Başkan Aygün, “İlçe Başkanımız Koray Merdan ile birlikte Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği'mizin kıymetli üyeleri ile Yelken Kafe'de glutensiz olarak hazırladığımız yemek programında bir araya gelerek çölyak hastalarımız için yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi paylaştık. Dernek Başkanımız Nesrin Atar ve katılan kıymetli konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN AYGÜN’E TEŞEKKÜR

Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar da ev sahipliğinden dolayı Başkan Aygün’e teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız Zeki Aygün’e daveti ve duyarlılığı için şahsım ve dernek üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Başkanımızın çölyak adına Yelken Kafe’de hayata geçirdiği glutensiz mutfak ve diğer çalışmalar bizleri son derece memnun ediyor” dedi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün,  bugüne dek Derince’de çölyak hastaları için önemli uygulamaları hayata geçirdi. Bu kapsamda ilk olarak Derince Belediyesi bünyesindeki Yeken Kafe Restaurant’ta glutensiz besinler almak zorunda olan çölyak hastaları için özel mutfak hazırlandı.  

GLUTENSİZ KARABUĞDAY

Glutensiz Mutfak’ın hizmete girmesinin ardından Yelken Kafe’ye sık sık giden çölyak hastaları burada kendileri için hazırlanan yemekleri gönül rahatlığı ile tüketebiliyor. Yine çölyak hastaları için Derince’de geçtiğimiz günlerde yeni bir proje daha start aldı. Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında İshakçılar merkezli köylerde gerçekleşen glutensiz karabuğday ekimi projesi ile bölgede ilk tohumlar toprakla buluşmuştu. Projenin ilk amacının çölyak hastalarının glutensiz ekmek ihtiyacını karşılaması olarak hedeflenirken ayrıca bölgede tarımla uğraşan çiftçilerin üstün özellikleri olan karabuğday ile tanışması da amaçlanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.