BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP'nin tuz yalanı ifşa oldu!

AKP'li Gebze Belediyesinin aynı firmadan daha pahalıya tuz aldığı ortaya çıktı 

21 Temmuz 2023 21:49
AKP'nin tuz yalanı ifşa oldu!

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, AKP’li meclis üyesi Fikret Hocaoğlu’nun tuz ihalesi iddialarına belgelerle cevap verdi. Faturalara ve tarihlerdeki akaryakıt fiyatlarına değinen Şakoğlu, AKP'li Gebze Belediyesinin aynı firmadan daha pahalıya tuz aldığını belitti

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, AKP’li meclis üyesi Fikret Hocaoğlu’nun tuz ihalesi ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte atılan iftiraların da arttığını ifade eden Şakoğlu, belediyelerin satın alımlarını faturalar üzerinden karşılaştırdı. Her iki tarihteki akaryakıt fiyatlarına da değinen Şakoğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Bu iftiralar bugünün iftiraları değil. Daha önce de yaptıkları şeyleri temcit pilavı gibi seçim yaklaştıkça yeniden gündeme getiriyorlar. Fikret Hocaoğlu bildiğiniz gibi bir süre önce Kandıra Belediyesinin aldığı tuzu İzmit Belediyesinin 3 katı fiyatına alarak belediyeyi zarara uğrattığını iddia etmişti. 

“GEBZE BELEDİYESİNE DE SORABİLECEK MİSİNİZ?”

Fikret Hocaoğlu’na şunu sormak isterim: Sayın Hocaoğlu, Kandıra Belediyesine kıyasla daha yüksek fiyata tuz almakla bizleri suçluyorsunuz. Aynı soruyu ayna tutarak size soruyorum. Kendi belediyeniz olan Gebze Belediyesinin, İzmit Belediyesi ile aynı firmadan almak kaydıyla tuzu bizden 3 kat daha fazla fiyata aldığını biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız şu an itibariyle öğrendiniz. Belgelerle ispat ettikten sonra Gebze Belediyenize de bize sorduğunuz cüretkârlıkla aynı soruyu sorabilecek misiniz? Bunu gerçekten çok merak ediyoruz. 

“ELBETTE DİYEMEYECEKSİNİZ”

Diyebilecek misiniz, ‘Ey Gebze Belediyesi, bakın biz İzmit Belediyesine salladık ama siz de hem aynı firmadan hem de pazarlık gücünüz daha yüksek iken nasıl 3 katı fiyatına alarak bizi zor duruma düşürürsünüz? Yazık değil mi bu insanların parasına? Bunun adı hak yemek değil mi?’ Bunları söyleyebilecek misiniz? Yapamazsınız ama diyelim ki hadi yaptınız. Hemen hemen aynı tarihlerde bizden daha pahalıya tuz alan Gölcük Belediyesine bunu söyleyebilecek misiniz? Elbette söylemeyeceksiniz.  

“HESABINI DİĞER TARAFTA VEREBİLECEK MİSİNİZ?”

Nasıl olsa meclis çoğunluğunun elinizde olduğu bir İzmit Belediyesi var. Nasıl olsa sizin asıl işiniz kent insanlarına hizmet götürmek değil siyaset üretip İzmit Belediyesini zora, dara düşürüp kaybettiğiniz için karalar bağladığınız belediyeyi kim ne zarar görürse görsün geri almak. Peki bu kentin insanlarına onların cebinden çıkan paraların sizin siyasi çıkarlarınız uğruna havada uçuşmasının hesabını burada olmasa bile diğer tarafta verebilecek misiniz? 

“HALKI KANDIRMAYA YÖNELİK ALGI OYUNLARI”

İzmit Belediyesi Cumhur İttifakı meclis üyelerinin seçim dönemi yaklaştıkça sürekli eski söylemlerini sanki yeni yaşanmış olaylar gibi gündeme taşımalarına artık herkes alıştı. Hatırlayacağınız üzere İzmit Belediyesinin tuzu Kandıra Belediyesine göre pahalıya aldığı konusunda bundan yaklaşık 3 buçuk ay önce Muharrem ince iddialarda bulunmuştu. Fakat ne halk üzerinde ne de basında umdukları gibi bir yer bulamamışlardı. 3 buçuk ay sonra Sayın Fikret Hocaoğlu, belki bu defa tuttururuz diye bir kez daha hem de yeni olaymış gibi ballandırarak basının ve kamuoyunun gündemine getirdi. Bunların tamamı halkı kandırmaya yönelik algı oyunlarıdır. 

“HER YALAN ORTAYA ÇIKIYOR”

Sayın Hocaoğlu, 23 Haziran tarihinde tuz ihalesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Bu açıklamada çok güzel bir algı var. Sayın Hocaoğlu, kendi sosyal medya hesabı üzerinde ilk hedef olarak kendilerini takip eden kitlelere sonrasında da sosyal medya üzerinden basın mensupları aracılığıyla kent halkını kandırma girişiminde bulunuyor. Bunun adı bir taşla iki kuş vurmaya çalışmaktır. Son cümleyle hem tuz alım işinin yandaşa verilerek çıkar sağlandığını hem de paraların ödenmesi için arsa satışı talebini reddettikleri, EYT’li kardeşlerimizin mağdur edildiği algısını insanlara aktarma gayretinde. Ancak her yalanın da bir gün ortaya çıkmak gibi şahane bir alışkanlığı var. 

“İŞTE BELGELER BURADA!”

Hani onlar bize hep belgelerle konuşuyoruz diyorlar ya! İşte belgeler burada. Bu belgeler kendi koydukları belgeler. Sayın Hocaoğlu, her iki belediyenin de tuz alım faturalarını aynı iftira sütunlarında yayınladı. Ancak bunun bir süre sonra malumun ilamı olarak karşısına çıkacağını sanıyorum. Onun bu iki faturayı getirmesine biz özellikle teşekkür ediyoruz. Bunu ona yaptıran elbette ki doğruların sahibidir. 

“MASUM GÖRÜNÜYOR DEĞİL Mİ?”

İzmit Belediyesinin fatura kesim tarihi 29 Mart 2022 iken Kandıra Belediyesinin fatura kesim tarihi 7 Aralık 2021. Kent insanımızı kandırmaya yönelik algı oyunlarının tamamında da detaylar ayrıntılarda gizleniyor. İki ihale tarihleri arasında 4 ay gibi bir süre var. Masum görünüyor değil mi? Türkiye’de tuz fiyatlarını etkileyen ana faktör nakliye. Hal böyle olunca da iki fatura arasında gizlenen ayrıntı fatura tarihlerindeki Türkiye’deki akaryakıt fiyatları. Sayın Tutuş ve Sayın Hocaoğlu’nun tuz türkülerinin kokmaya başladığı noktaya gelelim. 

“HALKI YANLIŞ TARAFA YÖNLENDİRME”

Kandıra Belediyesi 12 Temmuz’da 2021 tarihinde tuzu aldığında o tarihte mazotun litre fiyatı 7 Lira 32 kuruş. İzmit Belediyesinin 29 Mart 2022 tarihinde fatura kesildiğinde mazotun fiyatı 23 lira 68 kuruş. Yani tamı tamına 3 buçuk katı. Yüzde 150 zam demek. Hocaoğlu’nun dediği de İzmit Belediyesinin 3 katına aldığıydı. İzmit Belediyesi tuzu, yüzde 150 zamma rağmen bu fiyattan çok daha ucuza almıştır. Algı oyunlarıyla halkı yanlış tarafa yönlendirme tam da burada başlamıştır. 

“GERÇEKLER ENİNDE SONUNDA ORTAYA ÇIKAR”

20 senedir ülkeyi yöneten bir partinin kentli yöneticileri olarak İzmit Belediyesi adına hesap yaparken hep zararı öngörüp iş partililerinizin usulsüzlüklerine geldiğinde mutlak bir bahane ya da sessizliğin arkasına saklanmak gerçekleri asla ortadan kaldırmaz. Halkı kandırmaya yönelik yürüttüğünüz algı operasyonları ve sizin cevabını asla veremeyeceğiniz sorular gerçeklerle birlikte eninde sonunda karşınıza çıkar. 

“AKP KADIN KOLLARI AYNI İHALEYİ 10 YIL NASIL ALDI?”

Fotokopi kâğıdı ihalesi yolsuzluk diye kendinizi telef ederken bize koz vermiş ve AKP kadın kolları STK ve halkla ilişkiler başkanının KBB’den aynı ihaleyi 10 yıl nasıl aldığının cevabını verememiş olsanız bile şimdi yine size kendi ellerinizle gündeme getirdiğiniz tuz ihalesiyle soruyorum. İzmit Belediyesi 21.10.2022 tarihinde Avrasya Entegre Et ve Tuz Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.’den 2500 ton kar-buz tuzunun tonunu 724,90 TL’den alırken Gebze Belediyesi, 09.11.2022 tarihinde hem de aynı firmadan 7000 ton kar-buz tuzunu nasıl oluyor da 820 TL’den alıyor? Mantık ve soru çok basit. 

“BAŞKA BİR OYUN DAHA”

Bize iftira atanları kendi attıkları iftiralarda ayna tutarak aynı soruları biz kendilerine soruyoruz. Neden bu tuzu bizden daha pahalıya aldınız? Kendi belediyenize aynı soruyu soramıyorsunuz. Bu noktada enflasyon ya da akaryakıta gelen zam farkını şimdi niye savunmuyorsunuz diye sorabilirsiniz. İşte başka bir oyun da tam bu noktada başlıyor. 


AKARYAKIT FİYATLARINA DEĞİNDİ

İzmit Belediyesi 21.10.2022 tarihinde Avrasya Entegre Et ve Tuz Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.’den 2500 ton kar-buz tuzunun tonunu 724, 90 TL’den motorinin litre fiyatı 26,48 TL. Gebze Belediyesi, 09.11.2022 tarihinde hem de aynı firmadan 7000 ton kar-buz tuzunu tonu 820 TL’den alırken motorinin litre fiyatı 26,50 TL. Bir önceki karede para yukarıya doğru giderken burada fiyat neredeyse aynı. Fakat biz yine Gebze Belediyesinden daha uyguna almışız. Üstelik burada bir ayrıntı daha var. Biz 2500 ton tuz alırken Gebze Belediyesi 7000 ton tuz almış. Fazla alıyorsa pazarlık gücü de fazladır ama sonuç öyle değil. 

“BU KENT İNSANI HER ŞEYİN FARKINDA”

İçinizde gizliden gizliye sakladığınız; sizi seçmediği için İzmit halkından intikam alma duygusundan lütfen vazgeçin. Çünkü attığınız her iftira işte bugün olduğu gibi, bir önceki iftiranızda olduğu gibi gün geliyor karşınıza çıkıyor, elinize yüzünüze bulaşıyor. Oynamaya çalıştığınız oyun algı oyunu ve her seferinde yüzünüze çarpılıyor. Yapmaya çalıştığınız şeyi de, algı oyunlarınızı da, enayi yerine koymaya çalıştığınız bu kent insanları da çok net bir şekilde görüyor. 

“İFLAS ETMİŞ ESNAF DÖNÜP DÖNÜP ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRIRMIŞ”

Araç kredisi ile yaptıklarınızı bugün EYT mağdurları için arsa satışı isteğimizde yapıyorsunuz. Biz sizden arsanın satılmasını istedik sadece EYT mağdurlarının parasını ödemek için. Bunun önüne sırf İzmit Belediyesi zora düşsün diye ket vurdunuz. Bütün iyi niyetli diyaloglarımıza, çabalarımıza, kapıları kapatmak bir yana devletin kurumları üzerinden belediyemize kapıları kapatmaya çalışıyorsunuz. Ancak unutmayın Allah’ın da bir hesabı var. Kimsenin görmediğini Allah görüyor. Siz sürekli aynı şeylerle karşımıza çıkıyorsunuz ya; buna söylenecek en güzel söz: İflas etmiş esnaf dönüp dönüp eski defterleri karıştırırmış.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.