BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vali Yavuz’dan Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kızılay’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 

09 Haziran 2023 14:42
Vali Yavuz’dan Türk Kızılay’ının kuruluş yıldönümü mesajı

İşte o açıklamanın içeriği:

11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Türk Kızılay’ı, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

Savaşta ve barışta gönüllü olarak yardıma koşmak, Türk Kızılay’ı hizmet anlayışının temelini oluşturmaktadır.

Kurulduğu günden bu yana insanlık, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen hareketin temel ilkelerini benimseyen Kızılay, bu ilkeler ışığında dünya mazlumlarına ve insanlığa hizmet vermeye devam ediyor.

Türk Kızılay’ının, dünya barışına sağladığı katkı ve insanlık adına sürdürdüğü hizmetler ile kendini geliştirme, insanlara en iyi hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını başarıyla devam ettireceğine, vatandaşlarımızın da kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılay'ı desteklemeye devam edeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Kızılay’ımızın 155. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, çalışanlarına, gönüllü olarak hizmet verenlere, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen aziz milletimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.