BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele Belediye Başkanı Özlü çiftçileri sevmiyor mu?

Başiskele Belediyesi Fatih Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 42’de yer alan Yuvacık Tarım Kredi Kooperatifi binasına ait depoyu mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen iletişim kurmadan emrivaki bir tavırla yıktırmaya çalışması büyük tepkilere neden oldu. Bilindiği gibi aynı noktada yol genişletme çalışması yapılıyor. 

14 Nisan 2023 08:59
Başiskele Belediye Başkanı Özlü çiftçileri sevmiyor mu?

Yerel yöneticiler bu tip kamulaştırmalarda istişareye önem verir, kırıp dökmeden vatandaşın gönlünü alarak sorunu çözmek için gayret gösterirler. 

Yol genişletme çalışması için 1960’lı yıllarda yapılan Yuvacık Tarım Kooperatifi’ne ait içinde binlerce çuval gübrenin olduğu deponun yıkımına itiraz edilmişti. 

Nitekim mahkemeden de yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Alt mahkemede bu karar bozuldu ve belediye kooperatif yöneticilerinin kararı bir üst mahkemeye taşıması için 15 günlük süreyi beklemeden yıkım için harekete geçmesi tepkilere neden oldu. 

Depo illa yıkılacaksa yer gösterilir ve o yerin kirası da belediye tarafından karşılanır. Daha da önemlisi diyalog kurulur. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün bir sefer bile kooperatif binasının olduğu yere gelmediği ve yardımcısını göndererek bazı direktifler verdiği de gelen bilgiler arasında.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.