BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet asbestli boruları Tele1 ekranlarında yeniden sordu

Meclis toplantısında 2022 yılı faaliyetlerini değerlendiren ve AKP iktidarının Fethiye Caddesi’nde 20 yıl boyunca asbestli borularla milleti zehirlediğini ifade eden Başkan Hürriyet, Tele 1 ekranlarında AKP gurubuna “Altyapı için harcandığı iddia edilen 350 milyon lira nereye gitti?” diye yeniden sordu 

13 Nisan 2023 06:21
Başkan Hürriyet asbestli boruları Tele1 ekranlarında yeniden sordu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Tele 1’de yayınlanan Gün Ortası programına canlı yayında konuk oldu. Meclis toplantısında gündeme gelen asbestli boruların konu olduğu programda konuşan Başkan Hürriyet; “Yaklaşık 20 yıl bu kenti AK Partili belediyeler yönetiyor. Bu süreçte kentte hiç muhalefet belediyesi olmadı. Altyapısıyla, üst yapısıyla bütün yatırımlar her şey AK Partili belediyelerin sorumluluğundaydı. 

“SİYASİ KAMPLAŞMA OLDU”

Biz 15 yıl sonra Kocaeli’nin kalbi olan İzmit ilçe belediyesini kazandık. Kazandığımızdan beri ne yazık ki türlü engellemelerle karşılaştık. Yetkimiz olmayan şeylerde zorlandık. Büyükşehir Belediyesi ile aynı partiden olmadığımız için siyasi kamplaşma oldu. 20 yıldır eksik yapılan birçok şeyi gözler önüne serdik. Bu siyasi kamplaşma bizim yetkimiz olmadığımız şeyleri bizi yapmaya zorladı. 

“ALT YAPI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL”

Altyapı bizim sorumluluğumuzda değil. Normalde büyükşehirin yapması gerekir. Çok merkezi bir caddemiz var. Fethiye Caddesi İzmit’in en tanınmış yeridir. Buraya 25 yıldır el sürülmemişti. AK Parti yıllarca bu kenti yönetirken ‘Kentin altına 350 milyon lira gömdük, bütün altyapıyı yeniledik, bütün boruları yeniledik, size sağlıklı sistemle su içiriyoruz’ gibi vaatlerde bulundular. 

“İLK KAZMAYI BİZ VURDUK”

Fethiye Caddesi projesi çalışmıştık biz göreve geldikten sonra. Biz bu mezbelelik caddeyi yapacağız dedik. Üstyapı yapılacaksa altyapının da yapılması lazım. Büyükşehire gittik bin dereden su getirdiler. Biz o zaman kendimiz yaparız dedik. İlk kazmayı biz vurduk. Kazmayı vurduktan sonra yerin altında öyle bir tabloyla karşılaştık ki. Bu kentin altyapısına 350 milyon lira gömdük diyenler bu paraları nereye gömdüler. 

“20 YILDIR YAPMADIKLARINI BİZ YAPIYORUZ”

O paraların bugünkü değeri milyarlar ediyor. Nereye gitti bu 350 milyon lira? Yerin altı berbat durumdaydı ve asbestli borularla karşılaştık. Yıllarca bu asbestli borular neden değiştirilmedi? O zaman insanlar bu borularla zehirlendi. “İnsanlara bu borulardan su mu içirdiniz?” diye sorgulamaya başladık. Dünkü meclisimizde faaliyet raporumuz görüşülürken bir kısım gecikmemiz gündeme getirildi. AK Partili üyeler hazır fırsat bulmuşken eleştirmek istediler ama eleştireceklerine pişman oldular. 20 yıldır yapmadıklarını biz yapıyoruz. 

“İLÇE BELEDİYESİ OLMAMIZA RAĞMEN YAPIYORUZ”

Bu zorlu ekonomik koşullarda bu işleri yapıyoruz. İlçe belediyesi olmamıza rağmen ve sorumluluğumuz olmamasına rağmen yapıyoruz. Gördüğümüz tabloda ise milletin zehirlendiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Biz o yeri açtığımızda öyle bir tabloyla karşılaştık ki yerin altında asbestli borular kol geziyor. İnsanlarımızı, vatandaşımızı ‘350 milyon lira’ yerin altına para gömdük’ diyen AK Partili belediyecilik zihniyetinin milleti nasıl zehirlediğinin çok bariz delili ve göstergesidir bu fotoğraflar. 

“4 YILDIR KARA PROPAGANDA İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Biz çok büyük bir alanda alt yapı çalışması yaptık. Biz sizi muhteşem bir alt yapıya kavuşturduk diyenlerin parayı yerin altına değil nereye gömdüklerini biz aslında yıllardır biliyoruz. Milletimiz de biliyor. O bildiklerimizi şimdi söyleme zamanı. Pişkinlik yapanların yüzüne çarpma zamanı. Kentim adına utandım ve üzüldüm. Yıllardır bu kentte yaşayan vatandaşlara bu borulardan su içirdiler. Bu nasıl bir yönetim ve belediyecilik anlayışıdır? Yıllarca mahkûm ettikleri şu tabloya bakmadan biz 4 yıldır kara propaganda, suçlama gibi olaylarla mücadele ediyoruz. 

“PİŞKİNCE TAVIRLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bugüne kadar sorduğumuz hiçbir sorunun somut cevabını alamadık. Sürekli saldırı, suçlama ile karşı karşıya kalıyoruz. İstanbul ve Ankara ne yaşıyorsa İzmit Belediyesi olarak biz de aynı zorulukları yaşıyoruz. Kocaeli’deki tek muhalefet belediyesiyiz. Mecliste çoğunluğumuz yok. Onun dezavantajlarını yaşıyoruz. 4 yıldır sorduğumuz sorulara yanıt alamıyoruz. Sorularımızın da hepsi belgeli ve somut gerçeklere dayalı oluyor. Tüm bunlara rağmen pişkince bir tavır ile karşı karşıyayız. Biz sormaya devam edeceğiz. Kocaelili bir vatandaş olarak sormak en doğal hakkım. Bu kentte yaşıyoruz ve evlat büyütüyoruz. Sorumlu yurttaşlar da olarak da bu soruları sormaya devam edeceğiz. Şu anda görev yapan yöneticiler de buna yanıt vermek zorundalar. Cevap gelmese de zamanı geldiğinde hesabını sormak üzere kenara notlarımızı alıyoruz. Onların yıllardır yapmadığı alt yapıyı biz yeniledik. Halkı sağlıklı içme suyuna ulaştırma noktasında alt yapıyı biz değiştirdik.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.