BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tarikatçıların tasfiye ettikleri vatansever Atatürkçü komutan İzmit’teydi

Tarikatçıların ayak oyunları ile silahlı kuvvetlerden tasfiye ettikleri emekli piyade kurmay Albay Güray Belhan, ikamet ettiği Ankara’dan doğum yeri olan İzmit’e gelerek ailesi ve dostlarıyla hasret giderdi. 

14 Mart 2023 20:35
Tarikatçıların tasfiye ettikleri vatansever Atatürkçü komutan İzmit’teydi

Çocukluk ve gençlik yılları İzmit ile Kandıra’da geçen, bu kentin evladı olan emekli piyade Kurmay Albay Güray Belhan’ın askeri hayatı başarılarla dolu. 

Yüzlerce takdirname, berat, madalya sahibi. Suriye’de, Irak’ta sınır ötesi harekatlarda, hatta. Avrupa’da NATO gücünde yer alan bir isim. Böylesine üstün yetenekli bir asker tarikatçıların kumpası ile silahlı kuvvetlerden tasfiye edildi.

Güray Belhan, tarihe not düşmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için yaşadıklarını çok açık bir biçimde ortaya koyan Önüm, Arkam, Sağım, Solum ?ARİKAT isimli kitap da yazmıştı. 

Güray Belhan ulusal düzeyde yayın yapan TV’lerdeki programlara da konuk olarak katılıyor. Belhan TV ekranlarında hem kitabından söz ediyor, hem de depremden sonra askerin hemen afet bölgelerine yönlendirilmemesi, bir korgeneralin çay servisi yapması gibi kamuoyunda tepkilere neden olan hususlarda düşüncelerini de aktarıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.