BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Check-up için geldiği hastanede mide kanseri olduğunu öğrendi

35 yaşındaki M.A. check-up yaptırmak için başvurduğu Atakent Cihan Hastanesi’nde mide kanseri olduğunu öğrendi, vakitlice ameliyata alınarak tedavi edildi. 

20 Şubat 2023 21:39
Check-up için geldiği hastanede mide kanseri olduğunu öğrendi

35 yaşındaki M.A., genel sağlık durumunu öğrenmek üzerek check-up yaptırmaya karar verdi. Bunun üzerine Atakent Cihan Hastanesi’ne başvurdu. Burada gerçekleştirilen tam teşekküllü tetkiklerde midesinde yeni oluşmaya başlayan şüpheli bir kitle tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sadık Eryılmaz tarafından takibine başlanan hastanın midesinden biyopsi ile örnek doku alındı. Patoloji sonucunda mide kanseri olduğu tespit edilen hasta için kanser cerrahisi planlandı.

Gerekli hazırlıkların ardından ameliyata alınan hastaya, iyileşme sürecini hızlandıran ayrıca daha az komplikasyonla gerçekleştirilebilen “Laparoskopik Yöntem ile Mide Kanseri Cerrahisi” uygulandı. Başarılı geçen ameliyat ile kanserli doku tamamen temizlendi.

Ameliyatın ardından konuşan M.A.: “Ağrı, sancı ya da başka bir şikayet yaşamadan kontrol amaçlı hastaneye başvurmuştum. Gerçekleştirilen tahlillerin ardından tesadüfen kanser hastası olduğumu öğrendim. Doktorum Sadık Bey tedavi sürecim ile ilgili beni hemen bilgilendirdi ve zaman kaybetmeden ameliyata alındım. Şuan kendimi iyi ve şanslı hissediyorum. Hem doktoruma hem de tedavim süresince benimle yakından ilgilenen tüm sağlıkçı arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” diye belirtti.

Genel sağlık durumu iyi olan hasta, şifa ile taburcu edildi. Örnek teşkil eden bu vaka, düzenli gerçekleştirilecek kontrollerle kanserin erken evrede tespit edilebilmesinin ne kadar önemli ve hayat kurtarıcı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.