BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi gençlerin birinci adresi oldu

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni yoğun bir şekilde kullanan gençler sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturdu 

02 Şubat 2023 11:35
Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi gençlerin birinci adresi oldu

Belsa Gençlik Sokağı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle hizmete açılan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ni kullanan gençler, sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Açılışının ardından İzmitliler tarafından büyük ilgi gören Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, özellikle gençlerin uğrak noktası haline geldi. Gençler kütüphane hizmetini çok beğendiklerini ifade ederek İzmit Belediyesine teşekkürlerini iletiyorlar. 

HAFTA İÇİ 22.00’A KADAR AÇIK

Vatandaşlar, gelenekseli ve dijitali birlikte sunarak hibrit bir kütüphane olan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’ne kutuphane.izmit.bel.tr internet adresinden ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor. Kütüphanede 9 bin 781 basılı kaynak ve 25 bin 855 dijital kaynak olmak üzere 35 bin 636 adet kaynak kitap yer alıyor. Kütüphane, hafta içi sabah 08.30 – 22.00 arası cumartesi günleri ise sabah 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.

ÜCRETSİZ İNTERNET VE İÇECEK OTOMATLARI

Kütüphanede ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti ile birlikte grup çalışma alanında otomatlar mevcut. Kullanıcılar otomatlardan self servis şeklinde hizmet alabilecek.  Aynı zamanda bu alanda kullanıcılar yeme/içme vb. ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

ÇALIŞMA VE SESSİZ OKUMA ALANLARI

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi çok çeşitli ergonomik alanlardan oluşuyor. Kütüphane içerisinde 96 kişilik sessiz çalışma ortamı, 84 kişilik grup çalışma alanı, çocuk alanı, 21 kişilik söyleşi/konferans salonu ve toplam 91 kişilik iki ayrı teras yer alıyor. Teraslar sesli çalışma ve sessiz okuma alanı olmak üzere ikiye ayrıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.