BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Cihat Aşkın: Başkanımızın vizyonu Kocaeli’nin sınırlarını aştı

 

28 Aralık 2022 11:22
Cihat Aşkın: Başkanımızın vizyonu Kocaeli’nin sınırlarını aştı

İzmit Belediyesinin düzenlediği 1. Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Doğu ve batı müziğini birleştiren muhteşem gecede konuşan Dünyaca Ünlü Keman Virtüözü Prf. Dr. Cihat Aşkın, “Başkan Hürriyet’in vizyonuyla İzmit’te bugüne kadar yapılan işler ilimizin sınırlarını aştı” dedi

İzmit Belediyesinin düzenlediği 1. Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. İzmit Belediyesi Sanat Akademisi Kültür ve Sanat Danışmanı ve yarışmanın jüri başkanı dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın gerçekleştirilen yarışma ve ödül töreninin ardından övgü dolu sözler sarf etti. “İzmit’in yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Mustafa Kandıralı’nın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.” diyen Aşkın, “Başkanımızın vizyonu ile yapmış olduğumuz çalışmalar artık ilimizin sınırlarını dahi aşmış durumda” dedi. 

“PANDEMİDE SANAT AKADEMİSİNİ KURDUK”

“Sayın Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ile ilk buluşmamızda kendisinin yüreğindeki coşku ve isteği tamamen İzmit’in gelecek vizyonu üzerine kurulu, kültür ve sanatın öneminin ifadesiydi. Bu süreç içerisinde yaptığımız çalışmalar neticesinde ilk önce İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’ni kurduk. Pandeminin araya girmesi sadece ülkemiz açısından değil ama dünya açısından da büyük bir duraklama dönemine yol açtı. Biz bu süreç içerisinde dahi hazırlıklarımızı yaparak Akademimizin çalışmalarını başarıyla yerine getirdik. 

“ÇALIŞMALAR İLİMİZİN SINIRLARINI AŞIYOR”

İzmit genelinde yapmış olduğumuz yetenek taramasına sadece güzel İzmit’imizden değil birçok ilçe ve ilden de katılımlar oldu. Bu gösteriyor ki Başkanımızın vizyonu ile yapmış olduğumuz çalışmalar artık ilimizin sınırlarını dahi aşmış durumda. İkinci yapmış olduğumuz önemli iş ise İzmit Belediyesi Kent Orkestrasının kurulmuş olmasıydı. Türkiye içerisinde bu tür kurumların sayısı bir elin parmakları kadar olduğu için bu gösterge bize ne kadar önemli vizyoner bir iş yaptığımızı gösteriyor. 

“DEĞERLERİMİZİ EL ÜSTÜNDE TUTMALIYIZ”

Başkanımızın en büyük hayallerinde bir tanesi de İzmit’in yetiştirmiş olduğu değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve daima el üstünde tutulmasıdır. Çocuklara verilen önem, kültüre verilen önem, eğitim ve sanata verilen önemin de nedeni budur. Bir toplum kimliğini kaybederse kültürünü kaybederse kendini kaybetmiş sayılır. Biz güzel İzmit’imizin kültürel değerlerini ve özellikle yaşayan değerlerimizi el üstünde tutmak mecburiyetindeyiz. Sinema alanında, arkeoloji alanında, tiyatro, edebiyat ve diğer alanlarda yapılmış olan çalışmaların yanı sıra müzik alanında da yaptığımız çalışmalar bu akşam çok güzel bir organizasyonla taçlanıyor. 

“BÜYÜK BİR SANATKAR”

Uluslararası alana taşıdığımız klarnet yarışması ülkemizin en önde gelen değerlerinden Mustafa Kandıralı’nın ismini taşıyor. Ben bir konser sanatçısı olarak yurt dışına gittiğim zaman Türkiye’yi temsil eden sanatçılar arasında bulunduğunu gördüğüm ve kendisinden övgüyle bahsedildiğini bizzat işittiğim Mustafa Kandıralı ülkemizin yetiştirmiş olduğu en büyük sanatkarlardan birisidir. Onun varlığı aslında kültürel anlamda iki dünyanın birleşmesine de yol açtı bu akşam. 

“DOĞU VE BATI MÜZİĞİ BU YARIŞMADA BİRLEŞTİ”

Ülkemizin birçok yerinde klarnet çalma geleneği yaygındır ama bu mesleği icra eden arkadaşlarımızın okula gitme imkanı veya klarneti konservatuarda öğrenme imkanı olmadığından sistemin dışına itilen ama olağanüstü yetenekleri olan bu önemli potansiyeli bu yarışmada biz ortaya çıkardık. Bu amaçla hem Türk müziği hem de Batı müziği alanında varlık gösteren klarnet tutkunu gençlerimize yarışmamızı açarak onlara eşit bir platform sağladık. Ülkemizin en değerli sanatçılarından oluşan jürimize, aynı zamanda uluslararası alanda önemli yarışmalara başkanlık etmiş bir profesyonel ustayı da davet ettik. 

“EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET ETTİK”

Yarışmaya katılan tüm adaylar kendi alanlarında en iyisini yapmaya gayret ettiler. Değerlendirme ölçeklerimiz arasında hem müzikal hem de bilimsel açıdan bu çalgıya en fazla yaklaşmış adayları ortaya çıkarmaya çalıştık. Yarışmacılara verilen ödüller bugüne kadar ülkemizde bu tür yarışmalarda verilen ödüllerin en iyisi. Yani İzmit olarak en iyisini yapmak istedik. Başından sonuna kadar muhteşem bir organizasyona belediyemizin tüm yetkililerini en içten dileklerimle kutluyorum. 

“BÜTÜN KALPLER İZMİT’TE BİRLEŞSİN”

Mustafa Kandıralı adına yaptığımız ve bu anlamda ülkemizde bir ilk olan bu yarışma hem doğu hem de batı dünyasından sanatkarları bir araya getirdi. Bunun ayrıca toplumsal bir de mesajı vardır: İzmit ve takip eden süreçlerde imparatorluklara başkentlik yapmış bir şehir olarak dünyada öne çıkan kentlerden birisi olacaktır. Bütün kalpler İzmit için birleşsin İzmitliler hep gülümsesin. Gülümse İzmit” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.