BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Haydar Akar engellileri unutmadı

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. 

02 Aralık 2022 15:37
Haydar Akar engellileri unutmadı

İşte o açıklamanın içeriği: 

Türkiye’de engelli vatandaşlarımız, yalnızca özel günlerle sınırlı kalacak şekilde hatırlanmaktadır. Hayatın her alanında fırsatlar sunulması gereken engelli vatandaşlarımızı sadece bir gün değil, her gün hatırlamamız gerekmektedir. 

Engelli veya engelsiz tüm yurttaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır. 

Anayasamızda yer alan sosyal devlet ilkesi gereğince insanlarımızı sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmak, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamak devletin görevidir.

Unutulmamalıdır ki engellilik bir kader değildir, alınacak basit tedbirlerle engelli yurttaşlarımızın yaşamı, insan onuruna yaraşır bir şekle döndürülebilir.

Engelli yurttaşlarımızın “engellerin kalktığı” bir dünyada eşit olarak yaşamaları, sosyal, ve ekonomik hayata tam olarak katılmaları, toplumda bu yönde bilinç ve hassasiyetin daha da artması ümidiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde zor şartlar altında hayat mücadelesi veren tüm engelli yurttaşlarımıza ve onlara desteğini hiçbir koşulda esirgemeyen ailelerine sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.