BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Önal, 10 Kasım mesajında Aziziye şehitlerini de andı

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü, Aziziye Zaferinin de 145'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

10 Kasım 2022 18:53
Önal, 10 Kasım mesajında Aziziye şehitlerini de andı

Önal açıklamasında, “Büyük bir askeri ve siyasi deha olarak kabul edilen, Türk milletine yeniden bir ve beraber olma gücünü veren, kurduğu cumhuriyet ile ülkemizin gelecek hamlesini başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının yıl dönümünde, saygı, hürmet, rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun yaktığı ışık, ülkemizin ve milletimizin geleceği olacaktır” dedi.

“AZİZİYE TABYALARI ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Açıklamasının devamında tarihte “93 Harbi” olarak ifade edilen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşında şühedaya koşan ecdadı saygıyla anan Vakıf Başkanı Önal, “Milli direnişle düşmana ana yurdunu mezar yapan kahraman Dadaşlarımızı hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı. Önal açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “145 yıl önce Erzurum ovasından, ‘Aziziye Tabyaları düştü’ şeklinde bir ses yükseldi. Düşen aslında bir tabya değil, doğunun sınır taşıydı. Bu haberi duyan bütün Erzurum halkı, sabah namazıyla birlikte önce tabyaları muhasara altına alan düşmanın üstüne, sonra işgal altındaki şehre doğru adeta aktı.

“TÜM ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUM”

‘Ya istiklal, ya ölüm’ artık tek amaçtı. 93 Harbi bir ölüm kalım savaşı, bir var olma, düştüğü yerden kalkma, toprağına, ezanına, geleceğine, geçmişine sahip çıkma mücadelesiydi. Bugün üzerinden 145 yıl geçmiş olsa da değişen bir şey yok, hâlâ aynı kararlılık, inanç ve imanla her bir Erzurumlu bir Mustafa Kemal, bir Nene Hatun, bir Karabekir, olarak tabyalarda vatan nöbetine devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, göğüslerindeki imanla şehadet şerbetini içerek bu toprakları yurt haline getiren kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun”.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.