BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Doğusel, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

İMEAK Deniz Ticaret Odası(DTO) Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 

29 Ekim 2022 13:15
Doğusel, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

İşte o açıklamanın içeriği:

ÜLKEMİZİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, tek bir egemenlik var, o da milli egemenlik. Gücünü milletten alan Atatürk, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.  Gazi’nin 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı milli mücadele Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşırken, Cumhuriyetimiz, milletimizin azim ve kararlılığı ile vücut buldu. Yüksek bir medeniyet olan Cumhuriyetle, hürriyetle, demokrasiyle, barışla ve laikle, milletimiz geleceğe emin adımlarla yürüdü. 

Bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, bunu 29 Ekim 1923’te kurulan cumhuriyete borçlu olduğumuzu çok iyi biliyoruz.  Atatürk’ün ifadesiyle muasır medeniyetler seviyesi, biz denizciler için de hedeftir. Cumhuriyet, toplumun her kesimine olduğu biz denizcilere de önemli olanaklar sunmuştur. 

Cumhuriyetle beraber Kabotaj Kanunu çıkmış, Cumhuriyetle beraber denizlerimizde ticaret hakkı bizlere verilmiştir; böylelikle denizcilik her anlamda gelişmiş, denizlerdeki ve denizcilikteki üretimle beraber Türk ekonomisi kalkınmıştır. Bu noktada İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi olarak biz de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekte, ülkemizin muasır medeniyetler çizgisine ulaşması için çabalamaktayız. 

Üreterek, ihraç ederek, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile vizyonumuzu geliştirerek hedeflediğimiz noktaya ilerlemekteyiz.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.