BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediye ipek böceği projesiyle ilgili o iddiaları yalanladı

İzmit Belediyesi adına yapılan açıklamada İpek böceği projesiyle ilgili ortaya atılan iddiaların yalan olduğunun altı çizildi.  

12 Ekim 2022 14:19
İzmit Belediye ipek böceği projesiyle ilgili o iddiaları yalanladı

İşte o açıklamanın içeriği: 

ÖDEMELERİ İZMİT BELEDİYESİ DEĞİL KOZABİRLİK YAPACAK

Geçtiğimiz günlerde yandaş kanallar sayesinde basına yansıyan, “İpek böceği projesinde yer alan kadınların 5 aydır belediyeden maaş alamadıkları” ile ilgili çıkan haber, açık olarak YALAN HABERDİR. Zira ipek böceği projesinde destek verilen üretici kadınların paralarını İzmit Belediyesi değil, kozalarını sattıkları KOZABİRLİK yapacaktır. Özellikle yerel basın kuruluşları haberle ilgili olarak; Belediyemizden bilgi almadan, araştırıp soruşturmadan, tek taraflı bilgi kaynağından haber yapmıştır. 

İpek böceği projesi İzmit Belediyesi tarafından Süleymaniye Mahallesi’nde Mayıs ayında başlayıp, Haziran ayında sonlandırılmıştır. Projenin amacı; ipek böceği kozası üretimini desteklemek ve üretici olmak isteyen kadınların maddi gelir elde etmesini sağlamaktır. 

KADINLARA ÜCRETSİZ DESTEK VERİLDİ, TESİS İMKANI SUNULDU

Bu maksatla; Süleymaniye Mahallesinde belediyemiz tarafından dut bahçesi kurulmuş, koza üretimi için böcek üretim merkezi oluşturulmuştur. Proje kapsamında Süleymaniye Mahallesi Muhtarlığının belirlediği 4 üretici kadın çiftçiye ipek böceği üretimi, tesis imkanı, böcek besleme amacıyla kurulan dut bahçesi kullanımı ve projenin her günü İzmit Belediyesi Kırsal Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri tarafından teknik destek sağlanmıştır.

ÜRETİLEN KOZALAR, KOZABİRLİK’E SATILDI

Oluşturulan dut bahçesi ve koza evinin mülkiyeti İzmit Belediyesine ait olup, üretici kadınlara destek olmak amacıyla bedelsiz olarak kullandırılmıştır.  Projede yer alan üretici kadınlar, onlar için kurduğumuz bu tesiste, hiçbir ücrete tabi tutulmadan üretim gerçekleştirmişler ve ürettiklerini de Kozabirlik’e satmışlardır. Proje sonunda toplam 55 kg iyi kalite ipek kozası üretilmiş, Kozabirlik’e teslim edilmiştir. Bu kozalar, Kozabirlik yetkilisi tarafından teslim alındıktan sonra kozaların parasının yine Kozabirlik tarafından ödeneceği bilgisi yine projede yer alan kadın üreticilere verilmiştir. 

KOZABİRLİK’LE GÖRÜŞTÜK

Ağustos ayı içerisinde Kozabirlik’in üreticilere vereceği koza ücretinin geciktiği bilgisi tarafımızda bildirildikten sonra konuyla ilgili olarak İzmit Belediyesi Başkan yardımcısı, ilgili Koordinatör, Kırsal Hizmetler Müdürü, Ziraat Mühendisleri, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı ve üretici kadınların katılımıyla Süleymaniye Köyü’nde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. 

ÜRETİCİ KADINLARA DA BİLGİ VERİLMİŞTİ

Kozabirlik, üreticilerin banka hesap numaralarını almış ve çıkan ürünün üreticinin hesabına direk Kozabirlik tarafından yatırılacağı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Kadın üreticilere, İzmit Belediyesi Ziraat mühendisleri ve Kozabirlik yetkilisi tarafından defalarca kez bu bilgi verilmiştir. Geçtiğimiz Perşembe günü kadın üreticilerin bizlere ulaştırdığı dilekçelere cevaben de, henüz Türkiye çapında kimseye ödeme yapılmadığı bilgisi geçilmiştir. Türkiye genelinde tüm ipek böceği üreticilerinin paralarının ödeme işlemleri Kozabirlik tarafından yapılacaktır. Değerli kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.