BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Fatma Kaplan Hürriyet Halk TV’de de gürledi!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün 10.00 ile 13.00 saatleri arasında Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker yönetimindeki Görkemli Hatıralar programında gür sesi, kendine olan güveni, konulara hakimiyeti ile dikkat çekti. 

09 Ekim 2022 06:33
Fatma Kaplan Hürriyet Halk TV’de de gürledi!

Serhan Asker Halk TV ekibiyle birlikte İzmit’e geldi ve canlı yayında KYÖD’ün terasında gerçekleştirildi. Başkan Hürriyet İzmit’in Roma dönemine kadar uzanan görkemli tarihi ile ilgili bilgi verdi. 

Atatürk’ün Cumhuriyet kurulmadan önce basın toplantısı yaptığı Av Köşkü’nden de bahsetti. Nitekim Av Köşkü, diğer adıyla Kasr-ı Hümayun da yayın yapılan yerin hemen karşısında gözler önündeydi. 


Mustafa Kandıralı gibi dünyaca ünlü klarnetçinin ekranlara taşınması dinleyenleri geçmişe götürdü. Ünlü müzik grubu Moğollar’da katılanlara ve TV başında bu programı izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in güler yüzlü, sakin ve soğukkanlı tavırları, konulara hakimiyeti ile akıcı, etkileyici bir ses tonuyla konuşması da dikkat çekiciydi.

Başkan Hürriyet program bitiminde aynı buluşmayla ilgili sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

Halk TV'de yayınlanan Görkemli Hatıralar programında Serhan Asker'le birlikte Çay Simit İzmit dedik; efsane grup Moğollar'la, Nebil Özgentürk'ün Halide Edip Adıvar belgeseli, Kent Orkestramız, Sahne İzmit ekibimiz ve İzmit manzarası eşliğinde muhteşem bir programa imza attık.

DANS GÖSTERİSİ VE MÜZİK ŞÖLENİ

KYÖD’de gerçekleştirilen programda, konuklara İzmit’in yöresel lezzetleri sunulurken ayrıca İzmit Kent Orkestrası sevilen türküleri seslendirdi, İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları ekibi ‘Lirik Dans Gösterisi’ gerçekleştirdi. Programı çok sayıda vatandaş da KYÖD Teras’a gelerek yakından takip etti. Vatandaşlar program sonrası İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Serhan Asker ve Moğollar Grubundan efsane müzisyen Cahit Berkay ile bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. 

“İŞİMİZİ ZORLAŞTIRAN BİRÇOK ETKEN OLDU”

Başkan Hürriyet programın başında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Mecliste çoğunluğumuz yok. Hiçbir iş kolay değil. Çoğunluk olsa bile sonuçta hizmet alanı çok çeşitlidir ve ihtiyaçlar çok, sıkıntılar çok, ekonomik kriz var. Biz bir de pandemiyle de boğuşma dönemine denk geldik. Kazandıktan kısa bir süre sonra pandeminin ardından derinleşen yoksulluk ve ekonomik kriz, ister istemez hizmet götürme noktasında işimizi bir kat daha zorlaştıran etkenler. 

“ZAMANIMIZI BOŞA HARCATAN DURUMLAR”

Mecliste çoğunluk olsa bile bu hizmetleri götürebilmek bu kısıtlı kaynaklarla hiç kolay bir şey değil. Mecliste çoğunluğun olmaması bu zorluğu 2 kat 3 kat artıran çıkan engeller nedeniyle bizim yolumuzun uzatılmasıdır. Her ne kadar çözüyor olsak da çözerken zamanımızı boşa harcatan ve daha fazla kaynak harcamamıza neden olan olaylarımız oluyor ne yazık ki. 

“YOĞUN BİR MÜCADELEYLE SORUNLARI AŞIYORUZ”

Keşke böyle olmasa, keşke herkes hizmet için baksa konulara. Sonuçta bunun için seçiliyoruz hepimiz. Meclis üyesiyiz ya da belediye başkanıyız amacımız sonuçta millete hizmet etmektir ve bu amaç üzerine göreve gelen memurlarız hepimiz. Böyle bakmak gerekiyor ama yine de bir şekilde aşıyoruz, aşmaya çalışıyoruz yoğun bir mücadeleyle.”

“ZORLU YILLARDA GÖREVE GELDİ”

Hürriyet programda Leyla Atakan’a dair şu ifadeleri kullandı; “Leyla Atakan çok kıymetli bir karakter. Çok değerli bir yönetici. Yıllar önce Türkiye’de serbest seçimle yani doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş ilk kadın il belediye başkanı Leyla Atakan’dır. İzmit’in belediye başkanı. O dönemde 1968 yılı ve o yıllar zorlu yıllar. CHP’den aday gösterilmiş. CHP bile ‘Acaba bir kadın adayla kazanabilir miyiz?’ Diye düşünmüş. Böyle bir dönemde önce ocak başkanı olmuş Maşukiye’de. Sonra da il başkanlığı yarışında galip geliyor. Kocaeli’de ilk kadın il başkanı oluyor. 

“ROL MODEL OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Ardından öyle bir seçim kampanyası yürütüyor ki. Halka mektup yazıyor, tek tek insanlara ulaşıyor. Arabalarla kayıtlar dinletiyor. Vaatlerini anlatıyor. Çok önemli bir şey söylüyor ‘Oylarınızı size helal ettireceğim ve sizi pişman ettirmeyeceğim.’ Onun seçilmesiyle yer yerinden oynuyor adeta. O dönemlerin gazetelerinde hep böyle yazar. Kadının siyasetteki yeri açısından kadınlara rol model olması çok değerli. 

“HAYATINI FİLME ÇEKTİRDİK”

Seçildikten sonra yaptıklarıyla muhteşem eserler bırakıyor. Körfez manzarasına sahip olan Kocaeli Fuarı Leyla Atakan’ın eseridir. Onun hayatını filme çektirdik. Hizmetleri Dökü-Drama tekniğiyle çekildi film. Çok kıymetli bir film oldu. Başrollerinde Özge Borak, Devrim Nas, Bekir Aksoy, Beyti Engin, Serhan Arslan, MaNga grubunun solisti Ferman Akgül gibi önemli oyuncular filmde yer alıyor. 

“LEYLA ATAKAN’IN BAŞARILARI ANLATILIYOR”
1
saatlik belgesel film. Kocaeli Fuarını 40 günde kısa bir sürede nasıl yaptı, su sorununu nasıl çözdü? Kooperatifleri nasıl destekledi? Verem Savaş’ın kurulmasında nasıl katkı verdi? Altapı sorunlarına nasıl çözüm getirdi? Seçilir seçilmez ekmek sorunuyla baş başa kalıyor? Nasıl halka bedava ekmek dağıttı? Çenesuyunu halka bedava dağıttırıyor. 

“2023’TE GALASI YAPILACAK”

Seçimden önce kendisine ağır hakaretler eden o dönemin bürokratlarından bir tanesini yanına çağırarak siyasi ayrımcılık yapmaksızın , ‘Ben her şeyi unutuyorum. Senin deneyimlerinden bu halk yararlanacak. İlk talimatım: Halkım çenesuyunu bedava içecek’ diyor. Halkın ‘Leyla Abla’ diyerek yıllardır andığı çok önemli bir karakterdir Leyla Atakan. Türkiye açısında da çok kıymetlidir. İnşallah 2023’te filmin galasını yapacağız. Ulusal ve Uluslararası birçok festivalden ödül aldık. 5 ayrı ödül kazandık. Henüz daha gösterimini yapmadık. 

“İZMİT UNUTMAZ”

Filmin ilk gösterimi Leyla Atakan’ın ölüm yıldönümü olan 10 Şubat akşamı yapmak istiyoruz. Görev süresini tamamlayamadan, görev süresinin 3. Yılında fuar incelemesinden dönerken yanındaki meclis üyeleriyle birlikte vefat etti. Çok zamansız ayrıldı aramızdan. Daha yapacak çok işi vardı. O yüzden onu unutmamaya, unutturmamaya çalışıyoruz. İzmit Unutmaz diyoruz biz.”

SERHAN ASKER EV SAHİPLİĞİ İÇİN KYÖD YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR ETTİ

İzmit’in en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ve 75 yıllık tarihe sahip KYÖD önemli günlerinden birini yaşadı. KYÖD Başkanı Uğur Saral ve yönetim kurulu üyeleri konukları oldukça iyi bir şekilde ağırlarken Başkan Saral, Serhan Asker’e KYÖD Dergisini hediye ederek, dergi hakkında bilgi verdi. Asker de KYÖD dergisini inceleyeceğini ifade ederek ev sahipliğinden dolayı KYÖD yönetimine memnuniyetlerini ifade etti.

MOĞOLLAR’DAN DA KYÖD’E TEŞEKKÜR

3 saatlik yayının ardından ünlü müzik grubu Moğollar’ın üyeleri KYÖD Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Saral ve yönetimine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti. Grup üyelerine ayrıca İzmit’in en köklü sivil toplum kuruluşlarından KYÖD’ün 75 yıllık tarihi hakkında bilgiler verilerek KYÖD dergisi hediye edildi.

SERHAN ASKER’DEN BAŞKAN HÜRRİYET’E:  MÜCADELECİ BİR KADIN BELEDİYE BAŞKANI

 Program sunucusu Serhan Asker, “İzmit Belediye Başkanı, tuttuğunu kopartan birisi. Meclis toplantıları ekrana bazen yansıyor oradan görme fırsatı yakalıyoruz, sosyal medya üzerinden haberlerde görüyoruz, karşımızda mücadelesi çok güçlü bir kadın belediye başkanı var” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.