BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet ve yönetici kadrosu şahsi araçlarını vatandaşların hizmetine sundu 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kiralık araçların firmalara iadesi sonrası yaşanan araç krizi nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına idari kadrosuyla birlikte şahsi araçlarını kriz aşılana kadar belediye hizmetine sundu. Başkan Hürriyet, “Yeni araçlar gelene kadar aksama olmasın diye hizmetleri şahsi araçlarımızla sürdüreceğiz” dedi 

06 Ekim 2022 09:54
Başkan Hürriyet ve yönetici kadrosu şahsi araçlarını vatandaşların hizmetine sundu 

Uzun süredir araç kiralanması yerine satın alınması yönünde çalışmalar yürüten ve vatandaşın parasının birkaç şirkete peşkeş çekilmemesi adına mücadele veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bu mücadeleyi kazanmış ve araçların satın alınmasına yönelik kredi yetkisini meclisten almıştı. Araç satın alım sürecinin başlamasına karşın bu süre zarfında mevcut araçların kiralık sözleşmesinin bitmesi ve kiralama ihalesinin KİK’e takılması ile bünyesindeki araçların büyük bölümünü kiralama şirketlerine geri gönderen İzmit Belediyesi, hafta başı itibariyle araç kriziyle karşı karşıya kaldı. 

KENDİ ARAÇLARINI BELEDİYE HİZMETİNE SUNDULAR

Mevcut araç sayısının yetersiz olması dolayısıyla hizmetlerin aksamasının önüne geçmek isteyen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, vatandaşların mağdur olmaması için kendi aracını belediye hizmetine sunarken, şahsi aracı bulunan başkan yardımcıları, meclis üyeleri, müdürler, koordinatörler hatta belediye çalışanları dahil elini bir kez daha taşın altına koydu. Bugün Belediye önünde açıklama yapan Başkan Hürriyet, idari kadroda yer alan isimlerin araçlarının ve kendi şahsi aracının, yeni araçların geleceği süreye kadar belediye hizmetlerinde kullanacağını duyurdu. ‘Bütün kadromuzun araçları bu kriz atlatılana kadar belediye için halkımız için milletimiz için çalışacaktır’ diyen Hürriyet, insanların hizmetlerden mahrum kalmaması için mücadele edeceklerini söyledi. 

HÜRRİYET KAMUYOUNA DUYURDU

Başkan Hürriyet açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Uzun zamandır araç kiralamalarını sonlandırmak ve kendi araçlarımızı satın alabilmek adına mücadelemiz sürüyordu. Araçların bir kısmını satın alabilmiştik, araçların geri kalanları ise kiralıktı. 30 Eylül itibari ile kiralama ihalelerimiz sona erdi. Daha öncesinde yeni açık ihale sürecini başlatmıştık. Bununla birlikte aynı zamanda geri kalan araçların satın alınması için de çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Olağanüstü toplantı çağrıları yaptık ve bu seneki olağanüstü toplantı hakkımızın hepsini kullandık.  Açık ihalemiz Kamu İhale Kurumu’na(KİK) gitmişti, o süreç uzun sürdü. O arada da üç aylık kısa süreli hale yaptık. İhalemiz tam anlamıyla sonuçlanmadı. Yeni araçlarımız henüz daha belediyemize gelmedi.

“ACİL YAPILMASI GEREKEN İŞLER VAR”

30 Eylül’de sona eren ihalelerin ardından firmalar toplamda 184 aracı geri teslim aldı. Araçlar hafta sonu da dahil çalışanların fazla mesai yaparak peyder pey fiilen teslimleri yapıldı. Bir kısmının da teslimleri devam ediyor. Tabiki bu süreçte ne yazık ki kullanamıyoruz. İşte tam da bu kiralama garabatinden hep bahsetmiştik. Hal böyle olunca da hafta başı itibari ile araçsız kaldık. Acil mücadele gerektiren durumlarımız var. Kent için önemli işleri koordine eden müdürlüklerimizin acil yapması gereken işler var. Araziye çıkan müdürlüklerimiz var. Özellikle Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün sıcak yemek desteği gibi evinde yemek yapabilecek durumu olmayan yaşlılarımız, engellilerimiz var. Biz bu vatandaşlarımıza her gün sıcak yemeklerini evlerine kadar götürüyoruz. Araçların büyük bir kısmının iade edilmesi ve kalanının da peyder pey teslim edilmesine rağmen hukuken kullanamadığımız için bu tarz hizmetlerimizi yapamaz hale geldik.

“HİZMETLERİ ŞAHSİ ARAÇLARIMIZLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Şikayet edecek hakkımız yok, çözüm üreteceğiz. Biz de bütün idari kadrolarımızla bir araya geldik ve hızlıca bir karar aldık. Buna göre bu krizi atlatana kadar yaklaşık bir hafta kadar sağ olsun bütün arkadaşlarımla birlikte kendi şahsi araçlarımızı belediyemizin acil hizmet gerektiren alanlara araçlarımızı veriyoruz. Tüm idari kadrolarımız ve müdürlerimiz kendi şahsi araçlarını bu süre zarfında hizmetlerinin aksamaması adına belediyeye vakfetmiş durumda. Sıcak yemek desteği, engelli ve yaşlıların götürülmesi gereken yerlere ulaştırılması ile sahaya çıkan ekiplerin hizmetleri yerine getirebilmeleri adına acil durumlarda yeni araçlar gelene hizmetlerimizi kendi araçlarımızla sürdüreceğiz.

“KENDİMİZ İÇİN DEĞİL KENTİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İnsanlarımızın hizmetten mahrum kalmaması adına ‘kendimiz için değil, kentimiz için çalışıyoruz’ mantığıyla bütün araçlarımızı belediyemizin hizmetlerine vermiş durumdayız. İdari kadrolarımızın yanında bazı personellerimiz de hiçbir çağrı beklemeden kendi inisiyatifleriyle araçlarını belediye hizmetinde kullanmaya başladılar. İnsanlarımız mağdur olmasın diye sorumluluk alan bütün idari kadroma ve personellerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kriz atlatılana kadar kendi aracım da dahil olmak üzere bütün kadromuzun araçları belediye için, halkımız için, milletimiz için çalışacaktır. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına şikayet etmeden şu an için en kısa sürede bulduğumuz çözüm bu. Buradan da halkımıza ilan ediyorum.”

HUSUSİ ARAÇLARIYLA HİZMET GÖTÜRDÜLER

Açıklamaların ardından yola çıkan İzmit Belediye başkan yardımcıları, müdürler ve koordinatörler, İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Bünyesinde faaliyet gösteren Aşevi’nde üretilen sıcak yemekleri alarak, sosyal destek kapsamında destek gören vatandaşlara ulaştırdılar. Elini taşın altına koyan idarecilerin bu yaklaşımı vatandaşlardan da takdir gördü. Karşılarında sivil araçlarıyla gelen belediyenin idari kadrosunu gören vatandaşlar, Başkan Hürriyet ve İzmit Belediyesi ailesini teşekkür ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.