BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çöpleri yerlere saçan temizlik görevlisi bile AKP’lileri utandırmadı

Kamu yararına satın alınacak hizmet araçlarının satın alınmasını önleyen AKP’li meclis üyelerine henüz dün Çınar Halk Masa’ya gelen görüntüleri izleten Başkan Hürriyet, “Göreve geldiğimizde kimlere nasıl talimatlar verdiniz, çöpleri aldırmadınız, üstüne siyaset yaptınız” dedi 

22 Eylul 2022 09:17
Çöpleri yerlere saçan temizlik görevlisi bile AKP’lileri utandırmadı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kamuya hizmet verecek hizmet araçlarının satın alınması için Eylül ayı meclisini olağanüstü topladı. Fakat bahanelere sığınan, konuyu farklı yerlere çekerek algı yönetmeye çalışan AKP’lilere Başkan Hürriyet görüntülerle cevap verdi. Dün akşam Çınar Halk Masa’ya gelen ve temizlik personelinin çöpleri kaldırıma attığı görüntüleri izleten Başkan Hürriyet, bunların kimin talimatıyla yapıldığını sordu. Ancak AKP’liler bu görüntülere gülmekle yetindi.

KİMİN TALİMATIYLA YAPILDI BUNLAR?

“Göreve geldiğimizde kimlere nasıl talimatlar verdiniz, çöpleri aldırmadınız, üstüne siyaset yaptınız. 3 yıl geçti biz hala 7 düvele karşı mücadele ediyoruz” diyen Başkan Hürriyet dün akşam Çınar Halk Masa’ya gelen ve bir temizlik personelinin çöpleri yere attığını görüntüleri izletti. Başkan Hürriyet, “Amirler bile çöpü almayıp, o çöpün taştığına dair canlı yayınlar yaptılar. Biz bunları yaşadık siz farkında mısınız? Kimin talimatıyla yapıldı bunlar?” ifadelerini kullandı.



HÜRRİYET, AKP’NİN YÜZ BİNLERCE LİRALIK MİTİNG HARCAMALARINI SORDU

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şöyle devam etti: ‘Hizmet araçlarının alınması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi’ yazılı billboardlar için belediye kasasından tek kuruş çıkmamıştır. 

“BİZE ‘SIFIR’ LİRAYA MAL OLDU”

Bu ücretleri tamamen kendi imkanlarımızla kendi cebimizden ödedik. Bunlar asla belediyeye fatura edilmemiştir. Ayrıca Baro binası duvarı da yıllık kirasını normalde peşin ödüyoruz ama biz bir firmaya orayı kiralık verdik. Oradan yıllık ödediğimiz kirayı çıkardık, gelir elde ettik. Dolayısıyla orası da bize ‘Sıfır’ liraya mal oldu. Biz bu billboardlara belediye kasasından tek bir kuruş harcamadık. Biz bu bedeli arkadaşlarımızla birlikte kendimiz sağladık. 

“MİTİNG ORGANİZASYONU KİMİN KASASINDAN YAPILDI?”

Siz de o zaman genel başkanınıza miting yaptınız burada. O süslemeler, o ses sistemleri o organizasyonu kimin kasasından yaptınız? Hangi belediyeleriniz adam taşıdı otobüslerle? Lütfen önce bunları bir açıklayın. AK Parti bayraklarını kim astı? Nasıl astı? Neyle astı? Elazığ’da genel başkanımıza isimsiz olarak hazırlanan billboardlar hangi bütçeden çıktı? Siz de bunları açıklayın arkadaşlar.” dedi.

AKP’Lİ BELEDİYELER 16 İHALEYE NEDEN 28 MİLYON FAZLA ÖDEDİ?

Bugün gerçekleşen meclis toplantısında AKP’li belediyelerin yaptığı ihalelerdeki dikkat çekici rakamları paylaşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kamu İhale Kurumu’nun belgelerini gösterdi.  Hürriyet, “Gebze Belediyeniz 8 buçuk milyonluk davet usulü ihalesini 13 buçuk milyona ihale edecek, kendi belediyelerinizde 16 tane ihaleyi yaklaşık maliyetin tam tamına 28 milyon üstüne bağlayacaksınız, sonra kalkıp burada bize iftira atacaksınız. Öyle bir dünya yok” dedi.

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİNİN EŞİNE BÜYÜKŞEHİRDEN MİLYONLUK İŞ 

AKPl’lilerin sürekli iftiralarla, karalama kampanyalarıyla nifak ektiğini ve halkı kandırmaya çalıştığını söyleyen Başkan Hürriyet, “Meclis üyeniz Çağlayan Duman eşinin üzerine şirketle milyonluk fatura kesecek Büyükşehir’e, diğeri ortağı üzerinden yıllarca İzmit Belediyesine fatura kesecek, ondan sonra kalkıp bizim hiçbir akrabalık bağımız olmayan insanlar üzerinden iftira atacaksınız. Kamuoyu bunlara cevap istiyor. Yeter artık” ifadelerini kullandı.

ADRESİ BOŞ, SANAL OFİS, YANDAŞ İFTİRASI ATTIKLARI O FİRMA AKP ÜYESİ ÇIKTI!

AKP’li meclis üyelerinin başka bir yalanını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu’nun resmi belgesiyle çürüten Başkan Hürriyet, “Bir firma dediniz. ‘Gittik gördük, kapısında tabelası yok’ dediniz. Bahsettiğiniz firmanın sahibi, 2013'ten itibaren Adana Kozan Teşkilatı Adalet ve Kalkınma Partisi üyesiymiş. 

“ORADA KUMPAS BURADA KUMPAS”

Yani siz hayırdır. Orada kumpas burada kumpas kurup duruyorsunuz. Tuncay Seyahat üstünden kumpas. Sonra çıkıyorsunuz bize iftira atıyorsunuz. Bunların bile benim akrabam olduğunu iddia ettiniz. Adamlar AKP üyesi çıktı. Ben belgeyle konuşuyorum” dedi.

ŞU NAYLON FATURALARINIZA DAİR İDDİALARI ANLATSANIZA MİLLETE

Başkan Hürriyet, meclis toplantısında AKP’li meclis üyelerinin hizmet araçlarıyla ilgili mesnetsiz iftiralarına belgelerle cevap verdi. Hürriyet, “Hayırdır sizin Tuncay Seyahat ile bir bağlantınız mı var? Tuncay Seyahat ile bir ticaretiniz mi var? Tuncay Seyahat’i koruyorsunuz. Sosyal medyaya yansıyan şu naylon faturalarınızın iddialarını bir anlatsanıza millete. Anlatın, millet görsün” ifadelerini kullandı.

KENDİ YANDAŞINIZLA BİLE İFTİRA ATIP, SONRA ÇUVALLIYORSUNUZ

Başkan Hürriyet, araç kiralamasıyla ilgili daha önceki meclis toplantılarında fotoğrafla gösterdiği araçlar için, “Burada gösterdiğiniz araçlar için ‘Kamyon parasına 7- 8 araç kiralayacakken 2 tane kiralamış. Yandaşından daha pahalıya kiralamış’ dediniz. Bu iki tane aracın Tuncay Seyahat’in olduğu ortaya çıktı. Tuncay Seyahat ihaleyi kazanmış. Siz bana kendi yandaş firmanızın araçlarıyla iftira atmaya kalktınız. Hepsinde çuvallıyorsunuz. Bugün de çıkıp kürsüde uyanıkça akıl karıştırıyorsunuz. Yine milletin yararına değil zararına karar veriyorsunuz” dedi.

BİLLBOARDLARA BELEDİYE KASASINDAN TEK KURUŞ PARA HARCANMADI!

Başkan Hürriyet meclis toplantısında ‘Hizmet araçlarının alınması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi’ yazılı billboardların ücretlerinin belediye kasasından ödenmediğini açıkladı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konuşmasında şu ifadeleri kullandı;  ‘Hizmet araçlarının alınması AKP ve MHP oylarıyla reddedildi’ yazılı billboardlar için belediye kasasından tek kuruş çıkmamıştır. 

“BİZE ‘SIFIR’ LİRAYA MAL OLDU”

Bu ücretleri tamamen kendi imkanlarımızla kendi cebimizden ödedik. Bunlar asla belediyeye fatura edilmemiştir. Ayrıca Baro binası duvarı da yıllık kirasını normalde peşin ödüyoruz ama biz bir firmaya orayı kiralık verdik. Oradan yıllık ödediğimiz kirayı çıkardık, gelir elde ettik. Dolayısıyla orası da bize ‘Sıfır’ liraya mal oldu. Biz bu billboardlara belediye kasasından tek bir kuruş harcamadık. Biz bu bedeli arkadaşlarımızla birlikte kendimiz sağladık.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.