BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tuncay Aşkın’dan Tutuş’a: Edep yahu!

İzmit Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş’un İzmit Belediyesi'nin çiftçilere sağladığı aronya desteği projesini eleştirmesine dair açıklamalarda bulunan CHP Meclis Üyesi Tuncay Aşkın, “AKP'liler, yerel üreticiye verilen desteği küçümseyerek İzmit belediyesinin İzmit halkına sunduğu bu ürünü karalamaya çalışarak emeğe, üreticilerimize ve İzmit halkına saygısızlık yapmaktadırlar” dedi 

16 Eylul 2022 15:28
Tuncay Aşkın’dan Tutuş’a: Edep yahu!

CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Tuncay Aşkın, AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tutuş’un İzmit Belediyesinin çiftçilere sunduğu aronya desteği projesine dair yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından yanıt verdi.  Aşkın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “AKP’li Muharrem Tutuş ve arkadaşlarının paylaştığı ve yalandan başka bir şey olmayan yazıya 'edep yahu' demekten başka bir şey bulamıyorum. Plan bütçe ve Kırsal komisyon üyesi arkadaşlarla meclise getirdiğimiz ve İzmit'teki talep eden üreticilerimize hibe olarak dağıtılan ve dünyada süper meyve olarak tanımlanan 'Aronya' tarlalarını ziyaret ettik. 

“İSABETLİ İŞ YAPILDIĞI TEYİT EDİLDİ”

Ziyaret teklifi yine AKP'li meclis üyesi arkadaşlardan gelmiştir. Hatta ‘Bu ürünü bilmiyoruz görelim öğrenelim’ dediler ve hibe olarak verilen birer dönümlük 230'şar adet dağıtılan aronya bahçeleri gezilmiş ve üreten çiftçilerimiz tebrik edilmiş, bahçeler çok beğenilmiştir. Hatta üreticilerimize teşekkür edilerek desteklerinin devam edeceğini isabetli bir iş yapıldığı tüm AKP'li meclis üyeleri tarafından teyit edilmiştir. 

“2’ŞER KİLO İKRAM EDİLDİ”

Üreticimizin bir tanesi de bizleri evine davet edip ikramlarda bulunmuş ve İzmit belediyesine teşekkür ederek böyle bir ürünle tanıştırdığı için başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet 'e minnettar olduğunu ve daha çok fide desteğinin devam etmesi gerektiğini söylemiştir. İlk defa Aronya ile tanışan AKP’li meclis üyelerine belediyemizin ürettiği ve bu sene ilk defa 1 ton kadar ürün elde ettiğimiz ürünlerden 2'şer kilo hediye edilerek ürünün yakın çevresine tanıtımın yapılarak tadılması ve tanıtılması sağlanmıştır.

“GÜN GEÇTİKÇE GÜÇ KAYBEDİYORSUNUZ”

Bütün bu olan bitenlerden sonra 20 yıldır ‘lale’ ekmekten başka bir şey bilmeyen AKP'liler, yerel üreticiye verilen desteği küçümseyerek İzmit belediyesinin İzmit halkına sunduğu ve tanıştırdığı bu ürünü karalamaya ve algı oluşturarak emeğe, çalışanlara, üreticilerimize ve İzmit halkına saygısızlık yapmaktadırlar. Ayrıca bizim için 1 çiftçi bile çok kıymetli ve 1 kişi bile  yararlansa önemli sayarız. Sizi rahatsız eden şey buysa yadırgamıyoruz çünkü siz çiftçiye ‘ananı da al git’ diyerek küçümseyen bir anlayışa sahipsiniz. Gün geçtikçe güç kaybeden ve zayıflayan AKP'lileri bu yalan ve mesnetsiz haberleri yüzünden kınıyorum ve edebe davet ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.