BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP Meclis Üyesi Muharrem Tutuş'a, Aronya iddialarıyla ilgili cevap

İzmit Belediye Başkanı Dilek Yalçın’dan, AKP İzmit Belediye Meclis üyesi Muharrem Tutuş’un ortaya attığı iddialara cevap geldi. 

15 Eylul 2022 13:48
AKP Meclis Üyesi Muharrem Tutuş'a, Aronya iddialarıyla ilgili cevap

İşte o açıklamanın içeriği: 

İLK ARONYA EKİMİNİ 2020 YILINDA GERÇEKLEŞTİRDİK

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nce 2020 yılında Emirhan köyünde İzmit Belediyesine ait yaklaşık 4 dönümlük alanda “İzmit Belediyesi Alternatif Ürünler Bahçesi” kurulmuş ve katma değeri yüksek bir ürün olan Aronya bitkisinin ekimi gerçekleştirilmiştir.

1000 ADET ARONYA DESTEĞİ SAĞLADIK 2021’de ise belediyemize başvuruda bulunan çiftçilere yüzde 90 hibe ile 1000 adet aronya desteği sağlanmıştır.

ARONYA 2-3 YILDA MEYVE VERMEKTEDİR

Alanında uzman Ziraat Mühendisleri takibini yapmaktadır. Aronya fidanları genellikle dikildikten 2 veya 3 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. 

BAKANLIK DA ÖNEMİNİN FARKINA VARDI

Buna istinaden İzmit Belediyesi 22 Ağustos 2022 tarihinde, yani ilk Aronya ekiminden 2 yıl sonra ilk hasadı gerçekleştirmiştir.  Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığının "Aronya Bitkisel Üretimi Geliştirme ve Yetiştirme Projesi"nin İzmit Belediyesinin Aronya projesinde ne kadar doğru yolda olduğunu göstermiştir.

TUTUŞ'U CİDDİYETE DAVET EDİYORUZ. 

Yani İzmit Belediyesinin AKP'li meclis üyesi Muharrem Tutuş'un söylediği gibi aronya destek haberleri 3 yıldır yapılmamaktadır. Halkımızdan olumlu dönüşler aldığımız projelerimizi her seferinde yalan yanlış bilgilerle karalama çabaları beyhude çabalardır. Bunun yerine Sayın Tutuş'un İzmit Belediyesi projelerini daha yakından ve ciddiyetle takip etmesini diler, değerli kamuoyunu saygıyla selamlarız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.