BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Geleceğin afet gönüllüleri!

Gençlerin olası afetlerde sorumluluk almalarını sağlamak, gönüllü olarak bu organizasyonlarda yer almasını sağlamak için Körfez ilçede çok özel bir projeye imza atıldı 

09 Eylul 2022 14:24
Geleceğin afet gönüllüleri!

Buna göre 18-25 yaş arasındaki gençlere yönelik olarak hayata geçirilen “Gençlere Destek Ol” projesi kapsamında Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ve Kızılay Körfez Şubesi iş birliğinde afetler ve bu dönemlerde yapılması gerekenlerle ilgili pratik ve teorik eğitimler verildi. Eğitim programına katılım sağlayan gençlerin hem afetlere hazırlıklı olmaları ve hem de kişisel donanımlarını artırmaları hedeflendi.

EĞİTİMLERİ SOYYİĞİT VERDİ

Projeye Kocaeli Mahalle Afet Gönüllüleri ve Kızılay Körfez Şubesi’nin yanı sıra Kocaeli Kent Konseyi ve Körfez Kent Konseyi’nin yanı sıra Yerel Destek Programı kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Körfez Kent Konseyi’nin Tütünçiftlik’teki binasında gerçekleşen eğitimler Kocaeli MAG Başkanı Bahri Soyyiğit tarafından verildi.

ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARI

Çalışma kapsamında onlarca gençlere; arama kurtarma, yangın, ilkyardım, temel afet bilinci, navigasyon ve rehberlik konu başlıklarında eğitimler verilirken, katılımcılar kamp etkinliklerine de dahil edildi. Ayrıca projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Körfez Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslı Kuş ile Kızılay Körfez Şubesi yetkilileri de eğitim programını yakından takip etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.