BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sağlık Mil-Sen’den promosyon için ortak hareket edelim çağrısı

Sağlık Mil-Sen Kocaeli İl Başkanı Selaattin Mengül’den çağrı. 

26 Ağustos 2022 19:10
Sağlık Mil-Sen’den promosyon için ortak hareket edelim çağrısı

İşte o açıklamanın içeriği:

Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı Muhesabat Genel Müdürlüğünün 6 sıra nolu tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri bankalar vasıtasıyla ödenmekte olup ilgili genelgeye istinaden kamu çalışanlarımıza bankalarla yapılan protokol kapsamıında ‘ Pomosyon’ adı altında nakdi ödeme yapılmaktadır.
 
Bu bağlamda 15/01/2020-15/01/2025 yıllarını kapsayacak şekilde beş yıllık maaş ve banka promosyonu imzalanmıştır. Ancak geçen zaman içerisinde dünya genelinde oluşan enflasyonist ortam nedeniyle çalışanlar ciddi maddi kayıplar yaşamıştır. 

Güncel verilen banka promosyonları 2 yıl önce yapılan antlaşmanın kat kat üzerindedir. Ayrıca bu süreçte çalışanların maaşlarındaki artış yaklaşık %40 civarındadır ve bu durum ilgili bankanın çalışanlar üzerinden daha fazla kar etmesi demektir. Ülke olarak yaşadığımız bu ekonomik sıkıntılar içerisinde çalışan, emek veren kesimin hak kaybına uğramaması bizim sendika olarak ana düşüncemizdir.

Bu nedenle ilgili bankanın çalışanların maaşları üzerinden elde ettiği kazancı maaş müşterisi olan bizlerle paylaşması zaruridir.  Durum bu olunca bizde Sağlık Mil-Sen Sağlık çalışanları sendikası olarak sivil toplum kurumunun işletilmesini Tüm sağlık çalışanlarının öncülüğünü ve sözcülüğünü yapmayı 
Gönülden üstlenerek çağrımıza kulak verilmesini istiyoruz. 

1...İlgili Bankanın yapması gerekenler bu ortamda banka promosyonlarının güncellemesidir. 

2.. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konuya ilgili göstererek gerekli yasal haklarını kullanmaya davet ediyoruz. 

3..Bu konuda tüm ilgili sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarını birlikte hareket etmeye davet ediyoruz 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.