BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İlimizdeki iki dernek gazi ve şehit çocuklarına sahip çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Kent Konseyi Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında Kocaeli Trakya illeri Kültür ve Dayanışma Derneği  (KOTÍLDER)ile Kocaeli Doğa Sporları Kulübü'nün(KODOSK) gençlere yönelik "Kentimi Tanırsam Kendimi Tanırım" projesi e gençlere sahip çıkıldı.  

24 Ağustos 2022 23:03
İlimizdeki iki dernek gazi ve şehit çocuklarına sahip çıktı

Sosyal Proje kapsamında İzmit’in  tarihi mekânları gezen gençlere kenti sahiplenme, kendisini kentin bir parçası olarak hissetme, kent yaşamına uyum sağlama bilinci verildi.15-17 yaş aralığındaki gazi ve şehit çocukları sosyal proje içerisinde Hacıhasan Mahallesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Eroğlu'nun seramik atölyesinde geleneksel Çark Torna Sanatı tanıtıldı. 

KOTILDER ve KODOSK ortak sosyal projede gençlere doğa ve arkeolojik geziler düzenlenecek, ayrıca bisiklet, rüzgar sörfü ve kano eğitimleri verilecek.Hedef kitledeki onaltı gence yönelik dört ay süresince çeşitli enstrümanlar ile müzik eğitimi verileceği gibi kente ait türkülerin seslendirileceği bir koro oluşturulacak. Kentin tarihi, arkeolojik ve doğal yerlerine rehberler eşliğinde ayda bir gezi düzenlenecek olan proje şehit ve gazi yakınlarında memnuniyet yarattı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.