BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bankalar promosyonu güncelsin veya ihaleler iptal edilsin

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy; 2021 yılında örgütlü oldukları belediyeler tarafından yapılan ve bitimine 1 ila 2 yıl kalan promosyon ihalelerinin muhakkak güncellenmesi veya yenilenmesi gerektiğine dair açıklamada bulundu.  

19 Ağustos 2022 13:04
Bankalar promosyonu güncelsin veya ihaleler iptal edilsin

Ersoy açıklamasının devamında ise “Büyük bir bölümünün ihalesi 2020-2021 tarihinde yapılan ve bitimine 1 ila 2 yıl kalan promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi gerekmektedir. O dönemlerde yapılan ihalelerde üç dört bin TL bandında sözleşmeler imzalanmıştı. Ancak özellikle son bir yıl içinde kur ve enflasyonun yükselmesine bağlı olarak maaşlarda yapılan  ciddi artışlar karşısında emekçilerin almış olduğu promosyon yok olmuş, yeni yapılan promosyon ihalelerinin de  20 bin TL sınırlarına gelmesi ile çalışanların hak kayıplarına maruz kaldığı gözle görülen bir gerçek olmuştur. Bu anlamda özellikle ihalelerinin bitmesine uzun süre kalan işyerlerinde, işverenlerle görüşerek bankalara resmî yazı göndererek işçilere ve memurlara verilen promosyonun güncellenmesi talep ediyoruz. 

Aksi takdirde ise hukuki çerçevede ihalenin iptalini ve yeniden promosyon ihalelerinin yapılmasını talep ediyoruz. Ancak çağrımıza henüz olumlu cevap veren banka çıkmış değil. İşçilerin üzerinden para kazanan, 2022 için büyük karlar açıklayan bankaların bu yanlışlıktan dönmesini bu belirsizliği çözmeleri hususunda çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.