BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yuvacık Erkek Hafızlık Kur’an Kursu yeni binasına kavuştu

Yuvacık Erkek Hafızlık Kur’an Kursu, 2018 yılında temelleri atılan günümüzün şartlarına uygun modern yeni binasına kavuşmuştu. 

12 Haziran 2022 10:12
Yuvacık Erkek Hafızlık Kur’an Kursu yeni binasına kavuştu

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başiskele İlçe Müftülüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Yuvacık Kur’an Kursu Hafızlık Proje İmam-Hatip Ortaokulu oldu.

ÖĞLEYE KADAR HAFIZLIK ÖĞDEN SONRA OKUL DERSLERİ EĞİTİMİ

Kur’an kursunda okuyan öğrenciler, öğleye kadar hafızlık eğitimini, öğleden sonra da ortaokul akademik derslerini Şehit Fatih Sultan Karaaslan İmam-Hatip Ortaokulu’ndan gelecek öğretmenlerin öncülüğünde Yuvacık Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’nda alacaklar.

ÇAĞIMIZA UYGUN 

Yeni Yuvacık Hafızlık Proje İmam-Hatip Ortaokulu 64 yatak kapasitesine sahip olup, yüzme havuzu, kütüphanesi, teknolojik sınıfları, PlayStation oyun odası, öğrencilerin ödevlerini yapacakları bilgisayar odaları, oyun alanları, sosyal-bilimsel aktivite imkânlarıyla Başiskele’nin medar-ı iftiharı olacak. 

HAFIZLAR SENE KAYBI YAŞAMAYACAK

Kurs-okul formatıyla eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürecek öğrenciler hem hafızlık eğitimini, hem de ortaokulunu sene kaybı olmaksızın yatılı ya da gündüzlü olarak ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflarını 15 kişilik akademik sınıflarda yüz yüze tamamlayacaklar.

İLK ÖĞRENCİ SEÇİMİ YAPILDI

Yeni modern binasına kavuşan Yuvacık Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’na ilk öğrenci seçimi de yapıldı. 11 Haziran 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen seviye tespit sınavına yoğun talep oldu. Seviye tespit sınavı sonucunda ilk 50 'ye giren öğrenciler 2 aylık yaz döneminde bir oryantasyon eğitimine tabi tutularak tekrar sınava girecek ve sınav sonucunda ilk 25’e giren öğrencilerin kesin kaydı yaptırılacak. 

Hem ortaokulunu hem de hafızlık eğitimini Yuvacık Kur’an Kursu Hafızlık Proje İmam-Hatip Ortaokulu’nda tamamlayacak öğrenciler, sene kaybı yaşamadan ilim ve irfan sahibi bir nesil olarak yetişecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.