BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Efsane takımlar yıllar sonra buluştu

İzmit endüstri meslek Lisesi ( Sanat Okulu) ve İzmit Lisesi iki ezeli rakibin erkekler ve kadınlar basketbol takımları 35 yıl sonra bir araya geldi.  

05 Haziran 2022 18:22
Efsane takımlar yıllar sonra buluştu

İzmit Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği ile İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği ve İzmit Lisesi Mezunları Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri “70 yıllık rekabet 70 yıllık ebedi dostluk” basketbol şöleni Atatürk Kapalı Spor salonunda yapıldı. 

Program sunuculuğunu İzmit Endüstri Meslek Lisesi emekli öğretmenlerinden İbrahim Ayçiçek yaparken, katkılarından dolayı İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan'a, İzmit Gençlik Hizmetleri spor İlçe Müdürü Engin Yaşar'a, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Aktaş’a, İzmit Lisesi müdürü Cahit Çakmak'a plaket verildi. Türkiye’de derbi maç olarak görülen Fenerbahçe- Galatasaray maçları gibi Kocaeli’nde de çok büyük ilgi gören İzmit Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi maçları çok çekişmeli çok heyecanlı geçer günlerce konuşulurdu. 

İşte bu nostaljiyi yaşatmak adına İzmit Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği ile İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İzsander) ve İzmit Lisesi Mezunları (İzlider) düzenlediği nostalji Basketbol şöleninde tam 35 yıl sonra tekrar bir araya gelen iki efsane takımın oyuncuları ve koçları tek tek sahaya davet edilirken büyük coşku yaşandı. Programda İzmit Art Nicomedia Kültür Sanat Derneğin Başkanı Akın Ülkü Sevinç, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İzsander) Başkanı Levent Bahadır ve İzmit Lisesi Mezunları (İzlider) Başkanı Haluk Cem Gökmen birer konuşma yaparak özlem duyulan o günleri kent adına yaşatmak için çalıştıklarını ifade ettiler. Katılımcılara teşekkür eden dernek başkanları her iki takım basketbolcularına başarılar dilediler. 

Erkekler Nostalji Basketbol maçında Sanat Okulu İzmit Lisesini 36-19 yenerken, bayanlar nostalji takımında ise İzmit Lisesi Sanat okulunu 19-12 yendi. Daha sonra her iki takımın mevcut öğrenci basketbol maçı yaptı. Maç Sonunda sporculara madalyalarını İzmit Kent Konsey Başkanı Hüseyin Erol taktim etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.