BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince, Safiport'un kimyasal tanklarına kurban edilmemeli!

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin Derince Limanı’nda kapasite artırımını kapsayan ÇED toplantısının yapılmadan yapılmış gibi rapor tutulmasına İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız'dan tepki geldi. 

17 Nisan 2022 21:20
Derince, Safiport'un kimyasal tanklarına kurban edilmemeli!

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi Kocaeli Derince Şubesi tarafından, "Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi projesinin" çevre etki değerlendirmesi (ÇED) toplantısı dün vatandaşlar tarafından yaptırılmamıştı. Buna rağmen Kocaeli Valiliği memurlarının "Toplantı başladı, halk bilgilendirme hakkını kullanmadı" ifadelerinin yer aldığı bir tutanak tutması tepki topluyor.

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ

500 milyon TL'ye yakın bir yatırım yapmayı hedefleyen Safiport'un korunmasına ve vatandaşların dikkate alınmamasını değerlendiren İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, şunları söyledi: "Yıllarca Körfezi dolduran, hiçbir uyarıyı dikkate almayan bir liman, şimdi de yarım milyarlık yatırım yaparak kimyasal tank ilavesi istiyor. Bunu Derincelilerin rızasını almadan yapmak istiyorlar. Yangından mal kaçırır gibi davranıyorlar.

SALONDAN KAÇARAK

Asıl üzücü olansa dünkü halkın bilgilendirme toplantısında halkın yanında olması gereken devlet memurlarının sermayenin yanında yer alması. Başlamayan toplantıyı başlamış gibi gösteren bir tutanak hazırlayan ÇED heyeti alenen suç işlemektedir. Vatandaşların koyduğu şerhi almadan kaçarak salondan çıkan heyetin ortaya koyduğu bu davranışı anlamak mümkün değil.

DERİNCELİNİN RIZASI ALINMADAN...

Derincelinin rızası alınmadan bu yatırıma izin verilmemelidir. Derinceliler, yaşadıkları şehrin, denizlerinin güvenli olmasını istiyor. Bu haklı talebi görmezden gelmek halk iradesini yok saymaktır. Bu şehrin insanlarının fikrine ve isteğine önem vermeyenler, bunun karşılığını er veya geç alacaktır. Bir kez daha uyarıyoruz; Derince'yi Derincelilerin istediği gibi yönetin."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.