BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Romanlar Günü’nde iftarda buluştular

Derince Belediyesi’nin Derince İlçe Müftülüğü ile birlikte 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında düzenlediği iftar yemeği Şehit Serdar Gökbayrak İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti 

09 Nisan 2022 07:07
Romanlar Günü’nde iftarda buluştular

8 NİSAN DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ

Ramazan ayının gerçekleşen iftar programları ve etkinliklerle coşku içerisinde geçtiği Derince’de bu kez Roman vatandaşlarımız için bir program düzenlendi. Derince Belediyesi’nin Derince İlçe Müftülüğü ile birlikte düzenlediği iftar programı 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında yapıldı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’in ev sahipliğinde Şehit Serdar Gökbayrak İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen iftar organizasyonu Derince Kaymakamı Meftun Dallı, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, davetliler ve Roman vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Okunan akşam ezanının ardından hep birlikte oruçların açıldığı iftar programında konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. 

BAŞKAN AYGÜN’DEN ANLAMLI MESAJLAR

İftar organizasyonlarının Ramazan ayının maneviyatına uygun bir şekilde gerçekleştiğini belirten Başkan Aygün, “Roman kardeşlerimize iftar davetimize gösterdikleri samimi ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle toplumsal mozaiğimizin en önemli unsurlarından olan Roman kardeşlerimizin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü ’nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Rabbim, kardeşliğimizi daim eylesin inşallah” dedi. Kaymakam Dallı da değerlendirmesinde “Bugün 8 Nisan Dünya Romanlar Günü. İftarımızı ilçemizdeki Roman kardeşlerimizle birlikte açtık. Bu imkânı sağlayan Derince Belediye Başkanımız Zeki Aygün’e, organizasyonu yapan İlçe Müftümüz Mecit Amil’e ve katılan Roman kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.