BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kadın Eli Kocaeli Kooperatifi Körfez’de de şube açtı

Kadınları örgütlemek, üretime katılmalarını sağlamak; birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerine öncülük etmek amacıyla genç girişimci iş kadını ve Yazar Müge Uçar tarafından kurulan Kadın Eli Kocaeli Kooperatifi, Kocaeli’nin ilçelerinde örgütlenmesini sürdürüyor. Bu amaçla Körfez’de şubeleşmesini tamamladı.  

24 Mart 2022 05:20
Kadın Eli Kocaeli Kooperatifi Körfez’de de şube açtı

Kadıneli Körfez Şube Başkanlığı’nı Körfez’in tanınmış ismi Şirin Ayan üstlendi. Yapılan çalışmaları ve Körfez Şubesi’nin tanıtımı için bir program düzenlendi.  Programın sunuculuğunu Korporatif Başkanı Müge Uçar’ın 16 yaşında ki ikiz kızları Sıla ile ezel gerçekleştirdi.  

Körfez Mustafa Efe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Diş Hastanesi Başhekimi Zehra Coşkun Salih, Tarım İlçe Müdürü Semra Koşumcu, Körfez Belediye Başkan Şener Söğüt’ün eşi Hatice Söğüt,  Milliyetçi Hareket Partisi Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Kadın Kolları Başkanı Emine Babuccu ve yönetimi, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nülüfer Özdemir; Kantinciler Dernek Başkanı Alican Kazgan, Körfez Yavuz Sultan Selim Mahalle Muhtarı Aslı Ertik; Körfez Artvinliler Dernek Başkanı Nihat Tekgümüş ve yönetim kurulu üyeleri,  Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan ve yönetimi, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları, sanayiciler ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

HER KADIN BİR ŞİİRDİR

Programın açılış konuşmasını yapan Kadıneli Kocaeli Kooperatifi’nin Kurucusu ve başkanı Müge Uçak, her kadının aslında bir şiir olduğunu belirterek, ‘Kadının olmadığı yerde hayat yoktur. Hayatı anlamlı kılan kadınlarımızdın. Bu yüzden şiirler kadın üzerine yazılmıştır. Kadın şairlerin azlığı da bundandır. Birlik olacağız. Güçlü olacağız. Yönetime katılacağız. El ele vereceğiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz takdirde yapamayacağımız bir şey yoktur” dedi. 

BUGDAY EKECEĞİZ

Kandıra ve Körfez’de kadınlar olarak arazi temin ederek buğday ekimi yapacaklarını belirten Müge Uçak, ‘Kadınlarımızı üretime yönlendireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde; üretim yapacağız. Aynı zamanda buğday ekimi için arazi ayarlamaları yapılmaktadır. Bu çalışmaları da kadınlarımızla birlikte yapacağız’ dedi.

KADINLAR KENDİ HİKAYESİNİ YAZACAK

Kadın Kooperatifi Körfez Şube Başkanı Şirin Ayan ise yaptığı konuşmada, her kadının kendi hikâyesini yazacağını belirterek, “ Kadın eli Körfez Şubesi’ni oluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Ben Şirin Ayan. Hayali olan bir kadınım. Anneyim.  Hayali olan kadınlarla yola çıktık. Kadın demek, bir hikâye demektir. Bizde kendi hikâyemizi yeniden yazacağız. Kadınlarla birlikte yürüyeceğiz. Kadın eli her yerde; sofrada, yürekte, hayatta.  Biz de her yerde kabul gören bu elleri daha yükseklere taşımak için mücadele edeceğiz’ dedi.

KONUŞMALAR YAPILDI

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, her daim kadınların yanında olduklarını, belediye olarak girişimci kadınlara her daim destekte bulunduklarını söyledi ve bu programı düzenleyenlere teşekkür ettiğini belirtti. Körfez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih ise, kadınlar olarak birlik ve beraberliğin önemine değindi. Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Hacet  Aşar ise,  kadınların üretime katılmalarını sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti ve Ticaret Odası’nda buna öncülük ettiklerini söyledi. Kooperatifin Temizlik Komisyonu Başkanı Neslihan Tamer ise, güç birliğinin önemine değindi ve birlikte kuvvet doğacağını, bu birliğe ise bu kooperatifin öncülük edeceğini söyledi.

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ YAPILDI

Programda, kadın kooperatifi olarak neler yapacaklarını, bu güne kadar neler yaptıklarını anlatan, kadınların nasıl üretime katıldığını anlatan bir sinevizyon gösterisinde bulunuldu. Gösterilen kısa sinevizyon gösterisinde kadınların üretime nasıl katıldıkları anlatılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.