BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Körfezli öğrenci Ukrayna’da mahsur kaldı

Körfez’de ikamet eden ve diş hekimliği okumak için Ukrayna’nın Kiev kentine giden Türk Öğrenci Didem Açıkgöz, Ukrayna –Rusya savaşı nedeniyle mahsur kaldığı ve evinden dışarı çıkamadığı bildirildi.  

26 Şubat 2022 01:45
Körfezli öğrenci Ukrayna’da mahsur kaldı

Yaşanan savaş nedeniyle zor şartlar altında kalan ve Kiev’de mahsur kalan Türk Öğrencisi Didem Açıkgöz; Türk Devleti’nin acilen kendilerine ulaşarak yardım etmesini ve buradan acilen tahliye edilmesini istedi. Kızının can güvenliğinden endişe duyan Didem Açıkgöz’ün annesi Semra Özdemir Işık ise, Türk Hükümetine seslenerek, kızlarının Türkiye’ye getirilmesini istedi ve yaşanan savaştan dolayı kızının ve diğer Türk Öğrencilerinin mağdur ve perişan olduğunu söyledi. Anne Semra Özdemir Işık, “ Kızımızın mahsur kaldı. Yaşanan savaştan dolayı kızımız bulunduğu yerden dışarı çıkamıyor. Acilen Türk Hükümeti’nin harekete geçerek, kızımı ve diğer Türk Öğrencilerini tahliye etmesini istiyorum. Bütün ülkeler vatandaşlarını ülkelerine götürdü; ülkemiz hala bir adım atmadı.,” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.