BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi, Üsküdar Vapuru Belgeselini facianın 64. yılında izleyiciyle buluşturuyor

İzmit Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sivil deniz kazası olan Üsküdar Vapuru Faciasının 64’üncü yıldönümünde belgesel film gösterimi gerçekleştirecek 

25 Şubat 2022 22:49
İzmit Belediyesi, Üsküdar Vapuru Belgeselini facianın 64. yılında izleyiciyle buluşturuyor

1 Mart 1958 tarihinde meydana gelen Üsküdar Vapuru Faciasının 64’ünci yıl dönümünde İzmit Belediyesi bir dizi anma programı gerçekleştirecek. Üsküdar Vapurunda hayatını kaybedenler için 1 Mart Salı günü saat 12.00’de İzmit Vapur İskelesinden denizde çelenk bırakılacak. Aynı günün akşamı saat 18.00’de Cumhuriyet Parkı Aile Çay Bahçesi’nde 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası Belgesel Filmi Gösterimi yapılacak. 

FACİANIN TANIKLARI O KARA GÜNÜ ANLATIYOR

İzmit Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgeselde facianın yaşandığı dakikalarda vapurda olan ve kazadan sonra uzun süre yaşam mücadelesi vererek hayata tutunan Ayla Savaşkan Sulugöz, kazada abisi Necmettin Çoruh’u kaybeden Mehmet Çoruh ve vapura binmeyerek şans eseri faciadan kurtulan Yılmaz Tuncel o kara günlerin detaylarını anlatıyor. Cumhuriyet Parkı Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşecek olan belgesel gösterimine tüm vatandaşlar davetlidir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.