BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gençlik ve gelecek için sohbette buluştular

Başiskele’nin gözde semtlerinden Bahçecik, Bahçecik Kültür ve Dayanışma Derneği (BKDD) etkinliklerinde bir araya geliyor. 

20 Şubat 2022 08:45
Gençlik ve gelecek için sohbette buluştular

Kurulduğu 1997 yılından bugüne kadar birçok özel etkinliğe imza atan BKDD, 2022 yılına günümüzü anlamak ve değişime ayak uydurabilmek adına yeni etkinliklerle başladı. Dernek yönetiminin aldığı kararlar çerçevesinde gerçekleştirilen “Bir Konu Bir Konuk” etkinliği ile geçmişten bugüne Bahçecik’ i anlayarak geleceğe emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyor.
 
2022 yılı etkinliklerine “Bir Adım Bir Nefes” ile başlayan BKDD, etkinliklerinin ikinci ayağını değerli Bahçecik halkının, mahalle muhtarlarının, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’ nün, Bahçecik Camii Derneği ve yöneticilerinin, Bahçecik Spor Kulübü ve yöneticilerinin, Bahçecik Avcılar ve Atıcılık Derneği ile yöneticilerinin, Almanya’dan katılan Heykel Sanatçılarının, Helikon Çağdaş Sanat Derneği ve yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirdi. “Bir Konu Bir Konuk” etkinlikleri kapsamında başlangıç etkinliği “1980’li Yıllar ve Günümüz Z Kuşağı” konulu sohbet başlığı altında gerçekleşti. Tulum sanatçısı Hüseyin Keskinkurt dinletisi eşliğinde eğlenildikten sonra etkinlik BKDD Başkanı Turan Şen’ in konuşmaları ile başladı. 

Derneğin tarihinden ve gelecek planlarından kısaca bahseden Şen dernek yönetim ve denetim kurulu üyelerini Bahçecik halkına tanıttı. Sonrasında sözü bilgi ve fikir paylaşımlarını yapmak üzere etkinliğin ilk konuğu Bahçeciğin kıymetli değerlerinden BKDD kurucu üyesi, Yüksek Hakem Kurulu üyesi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Lastik İş Sendikası Genel BaşkanıAlaaddin Sarı’ya verdi. 

Sarı, geçmişten bugüne Bahçecik ve gençlerle nasıl bir yol yürünmesi üzerine paylaşımlarda bulundu. Sarı, aile olmanın, birlik olmanın önemine dikkat çeken konuşması ile birlikteliği örnek semt olan Bahçecik ve halkının başarıyı yakalayacağına inancının tam olduğunu dile getirdi.

“Birçok farklı kültür ve etnik kökeni içinde barındıran Bahçecik, yıllar boyu kardeşçe yaşamış ve yaşamaya devam edecektir. Bu semt üstünde kötü emelleri olanlar geçmişte olduğu gibi bugün de başarıya ulaşamayacaklar. Biz genç kardeşlerimizi anlayarak ve dinleyerek semtimizin geleceği için birliğimizi kuvvetlendireceğiz.” şeklinde konuşmasına devam etti. Sarı, konuşmasında bir benzetme ile gençlerle kurulması gereken bağı özetleyerek “Gençler yeni kanat çırpmaya başlayan bir kuş gibidir. Bu yeni kanatlanan kuşun, avucunuzun içinde olduğunu düşünün. Eğer çok sıkarsanız ölür. Avucunuzu çok açarsanız uçar gider. Çok nazik ve hoş tutmalısınız.” dedi. Genç nesillerle fikir alışverişi yaparak, onları dinleyerek ortak bir paydada buluşulacağını söyleyerek gençlerin ötekileştirilerek eleştirilmesini doğru bulmadığını aktardı. Ayrıca her ailenin çocuklarına topraklarını ekip biçecek bilgi ve beceriyi aşılamaları konusu üzerinde ısrarla durarak her ailenin çocuklarını toprakla buluşturmasının önemine değindi. Yapılan sohbete BKDD kardeş derneği olan Helikon Çağdaş Sanat Derneği Kurucusu, Heykel Sanatçısı Orhan Özçalık ve Almanya’ dan gelen Alman asıllı heykel sanatçıları da katılım sağladı.

Sarı ve katılımcıların BKDD mottosu olan “Bahçecik İçin Her Şeye Değer, Her Şey İçin Bahçecik Yeter” sloganları ile etkinlik son buldu. Programın sonunda yakılan ateşler etrafında halaylar çekildi. Program sonrasında yapılan ateş başı sohbetler, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’ nün de katılımı ile gece saat 23.30’ da son buldu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.