BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vali Yardımcısı Dursun Balaban’a veda yemeği 

30 Temmuz 2015 tarihinden bu yana ilimizde görev yapan Vali Yardımcısı Dursun Balaban’ın emekliye ayrılması nedeniyle Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un ev sahipliğinde veda yemeği düzenlendi. 

01 Şubat 2022 19:33
Vali Yardımcısı Dursun Balaban’a veda yemeği 

Maide Restaurantta düzenlenen veda yemeğine; Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un  yanı sıra, Deniz Eğitim - Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik ve eşi, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Vali Yardımcıları; Durusun Balaban ve eşi, Ekrem Çalık ve eşi, Abdul Rauf Ulusoy, İsmail Gültekin ve eşi,  Aslan Avşarbey ve eşi, Ali Ada, Yusuf Cıbır ve eşi, İlçe Kaymakamları ve eşleri, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Boğazlar Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik Kıdemli Başçavuş Zafer Toz, İl Yazı İşleri Müdürü İsmail Akbıyık ve eşi katıldılar.

Vali Yardımcısı Dursun Babalan yapmış olduğu konuşmalarında: “Sayın Valim, çok değerli meslektaşlarım ve hanımefendiler, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle böyle bir veda yemeği düzenledikleri için başta Sayın Valime, kıymetli eşine ve bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugünleri gösterdiği ve sağlık içinde emekli olmayı nasip ettiği için Allah’ıma şükrediyorum. Bütün herkesin aynı şekilde sağlıklı olarak emekliliğe erişmelerini Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bugüne kadar 40 yıla dayanan bir hizmet süresince meslektaşlarımdan, valilerimden ve özellikle zatıâlinizden çok büyük destek gördüm. Bunun için hepinize şükranlarımı, teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Sıkı sıkıya bana destek olan, 2 gün 3 gün eve gitmediğim durumlarda ocağımı tüttüren, çocuklarıma bakan, göz kulak olan eşime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi ki varsınız, hepinize tekrardan teşekkür ediyorum.”  dedi.

Bu Aziz Milletin Hizmetkârı Olmaktan Onur Duyarız.

Ülkemizin çeşitli illerinde, ilçelerinde ve ilimizde  yapmış oldukları değerli hizmetlerinden dolayı Vali Yardımcısı Dursun Balaban’a teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz: “Kıymetli misafirler, hanımefendiler öncelikle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Davetimize icabet ettiğiniz ve Dursun abimizi yeni yolculuğuna uğurlamaya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İnsanlar dostlarını, arkadaşlarını bir üzülürken bir de sevinirken arar. İnsan en çok bu iki hususta bir başkasına ihtiyaç duyar. Biz yaklaşık 1 buçuk yıl beraber çalıştık.

Şunu açıkça ifade etmem gerekir ki; genç meslektaşlarımıza örnek olarak gösterebileceğimiz bir çalışma performansı ortaya koyduğu konusunda bizatihi şahidi benim. Hangi işi verdiysem ikinci kez sormadım. Meslek ahlakıyla, fedakârlıkla, hukuki çerçevesiyle beraber konuyu derinlemesine analiz ederek, başka kurumlarla ilişkileri bozmadan valiliğimize çok önemli katkılar sunmuştur. Bu herhalde bir Vali için en mükemmel hazinelerden bir tanesidir. Devlet hizmeti hepinizin bildiği gibi çok uzun bir yoldur. 8-5 mesai ile icra edilebilecek bir meslek olmadığının hepimiz farkındayız.


Bazen uykusuz gecelerimizin, hiç kimseyle paylaşamadığımız sırlarımızın, can sıkıntılarımızın olduğu kısacası meşakkatli bir yol. Mülki idare amirliği aslında bir ömrün millete vakfedilmesidir, her şeyden vazgeçmektir. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugün gelmiş olduğu bu seviyede siz değerli meslektaşlarımın katkısı asla inkâr edilemez. Nitekim milletimiz de bize güveniyor. Bugün en fazla güven duyulan kuruluşlardan bir tanesi şüphesiz mülki idare meslekleridir çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil ederiz ve aziz milletin hizmetkârı olmaktan onur duyarız. 

Mülki İdare Amirliği mesleğinin köklü geçmişinden de bahseden Vali Yavuz şunları kaydetti: “Bana göre şereflerin en büyüğü Türk milletine hizmet etmek, onun emrinde olmaktır. Bu yüzden ‘Sizin emrinizdeyiz’ demekten hiç çekinmedik. Hepinizin bildiği gibi çok köklü bir medeniyetten gelen bir milletiz. Dünyanın son evrensel ve emperyal imparatorluğunun sahibiyiz. Dahası Hz. Peygamberimizden bugüne kadar müthiş bir medeniyet birikimi ile biz bu mesleği icra ediyoruz. Bu meslekleri 1800’lü yıllara sıkıştırmaya belki birileri yeltenebilir ama bizim mesleğimizin kodları asla 1800’lü yıllarda yapılmamıştır. Bu yüzden bir kez daha tarihimize, medeniyetimize, köklerimize referansımızı göndermeliyiz. O zaman belki biz, biz olmaya başlarız. Çünkü dün ne olduğunu bilmeyen bugün ve yarın ne olacağı konusunda karar vermemiş toplumlar olsa olsa zihinsel işgale uğramış toplumlardır ve zaman zaman da katillerine aşık olurlar. Bu yüzden de asil Türk milletinin kültürüyle, medeniyetiyle inancıyla geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi siz meslektaşlarımın bu medeniyet kodlarına ısrarla vurgu yapmasından geçmektedir. Elbette siyasi görüşümüz var ama bizim en önemli siyasi görüşümüz Ay Yıldızlı Al Bayrağımızdır, Türkiye Cumhuriyeti Devletidir, Aziz Türk Milletidir. Dolayısıyla ebed müddet devlet kavramının aslında yaşatılması da sizlerin bu konuda göstermiş olduğu gayretin bir sonucudur. Bu görevi icra ederken birçok kurumla iş birliği yapıyoruz ama son tahlilde Türk Milleti lider toplumudur. Nasıl bir okul, müdürü kadarsa; bir il, ilçe de yöneticisi kadardır. 

Dursun abimizle çalışmaktan her zaman keyif aldım. Çok önemli katkılar sundu bize. İçişleri Bakanlığımız ve Türk İdareciler Derneği kendisini yılın idarecisi seçmek suretiyle böyle bir ödülü de Dursun abimize layık gördüler bizler de onun hizmetlerine bir nebze teşekkür amacıyla bir uğurlama gerçekleştiriyoruz. Bu bakımdan değerli abimize bundan sonraki yaşamında kıymetli eşiyle ve çocuklarıyla birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum. Haklarını hepinize helal etmesini istirham ediyorum. Bizim kültürümüz helallik kültürüdür. İnsan sürç-i lisan eder ama helalleşmek çok kıymetli bir kültürdür. Bu yüzden bizim bir hakkımız varsa helal olsun size. Burada hem sizlere hem de kıymetli eşlerinize çok teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir sezon geçirmeyi yüce Allah’tan temenni ediyorum. Yolunuz açık olsun.”

Konuşmalarının ardından Vali Yavuz, emekliye ayrılan Vali Yardımcısı Dursun Balaban’a  İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen Üstün Hizmet Belgesi ve Valilik Başarı Belgesini vererek,  yapmış olduğu  hizmetlerden dolayı teşekkür edip,  sağlık ve huzur dolu bir emeklilik hayatı geçirmesi temennisinde bulundu. Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, protokol üyeleri ile birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.