İzmit Altunay Ekmek Fırın sahibi Muhammed Altunay’ın Değirmendere'de bulunan fırını işleten oğlu Fahri Altunay’ın yanında Türk ekmeğini yapmayı öğrenen İbrahim Ali “Makedonya'da ekmekler lastik gibi ve ufalanıp parça parça oluyor. Makedonya’da Türk ekmeği çok seviliyor.
Bu yüzden Türk fırınında bizzat yerinde çalışarak ekmek yapmayı öğreniyorum. İşi öğrendikten sonra Makedonya'da fırın açmayı planlıyorum” dedi. 20 gün boyunca Değirmendere Altunay ekmek fırınında hamur karmayı, ekmek pişirmeyi öğrenen İbrahim Ali, Ferhat ustaya, fırın işletmecisi Fahri beye ve Fırın sahibi Muhammed Altunay’a şükran borçluyum.
Onlar sayesinde fırıncılık mesleğini öğrendim. Bana böyle bir imkanı verdiler ve sahip çıktılar. Ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi. İbrahim Ali boş zamanlarında İzmit'in tarihi yerlerini de gezdiğini Orhan Camii, saat kulesi, Av Köşkü ve yürüyüş yolunu çok beğendiğini belirtti. Makedonya’lı Türk İbrahim Ali Fırın sahiplerini ülkesine davet etti.