BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

D-100’ün ortasındaki o köprü 10 yılda çürüdü

İzmit’te Yeni Cuma Camii’nin hemen alt tarafında yer alan yaya üst geçidi 10 yılda çürüdü. Tadilat çalışmaları sırasında ortaya çıkan görüntü de İzmitlileri rahatsız etti. 

07 Aralık 2021 19:21
D-100’ün ortasındaki o köprü 10 yılda çürüdü

İzmitli iş insanı Nazmi Ertuğral çektiği fotoğrafları da ekleyerek bakın bu durumu nasıl yorumladı.

İşte o paylaşımın içeriği:

İl: Kocaeli 

Yer: İzmit, Yeni Cuma Camii arkası D100 üzeri üst geçit.

Konu: Alttan birkaç direk ile yapılabilecek iken, binlerce ton demirle üstte gereksiz kuleler ve gösterişten başka hiç bir özelliği olmayan demir yığını.

Üstelik yüzlerce yıllık bir Mimar Sinan şaheseri Yeni Cuma camisinin siluetini bozacak kadar gereksiz israf ve gösteriş.

SONUÇ: 

1-Çiçeğe böceğe ve böyle gereksiz abartılı projelere acımadan harcanan belediye yani halkın parası sonucu, Türkiye'nin en borçlu Büyükşehir Belediyesi.

2- Daha 10 yıl geçmeden paslanma, çürüme ve yeniden bir o kadar israf harcama. 

Belli ki gerekli kumlama, Antipas ve koruyucu yapılmadan yalap şap yapılıp birde yukarı doğru tonlarca gereksiz demire kim bilir ne faturalar kesilmiş ve daha ne kadar kesilecek. 

Benim içim sızladı, yazık.

Yıllar önce İtalya’nın Ankara büyükelçisi Gianpaolo Scarante ailesi ile birlikte İzmit’i gezmek istemiş ve bende gönüllü tercümanlık yapmıştım. Bağçeşme’ye gitmiştik ve bana aşağıya bak dedi. Elini omuzuma koydu ve sordu; şu Mimar Sinan’ın muhteşem eserinin arkasındaki demir yığını ile birlikte bak, bu şehrin mimari ve kültürel karakteri nedir?

Çok utandım ve ham hum şaralop misali geçiştirmiştim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.